Κρήτη - Στο επίκεντρο γεωλογικών μελετών οι κατολισθήσεις

Πήλιο - Νέες καθιζήσεις αποτελείωσαν δρόμους και σπίτια

Πτώσεις βράχων, κατολισθήσεις και ετοιμόρροπα κτίρια άφησε πίσω της η παρατεταμένη κακοκαιρία στην Κρήτη. Συνεργείο γεωλογικών μελετών, από την Αθήνα,  έφτασε στην περιοχή του Σταλού , προκειμένου να διερευνήσει την επικινδυνότητα της κατάστασης.

ΚΡΗΤΗ - ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ 

Σήμερα, Παρασκευή, το γεωτρύπανο βρίσκεται στην Εθνική οδό. Η Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων έκλεισε επ' αόριστον σημεία του Βόρειου Οδικού Άξονα της Κρήτης, καθώς ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών.  

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΙΓΜΕ - "ΓΕΩΛΟΓΙΑ, ΚΛΙΣΕΙΣ ΕΔΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΚΤΕΧΝΙΕΣ ΤΟ...ΚΟΚΤΕΪΛ ΤΩΝ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ"

«Είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων. Συνήθως εμπλέκεται η γεωλογική δομή, οι έντονες κλίσεις, η μορφολογία του εδάφους και οι έντονες βροχοπτώσεις. Είναι και οι κακοτεχνίες. Μέχρι τώρα όμως δεν έχουμε ανθρωπογενή, να το πω έτσι σφάλματα», σημειώνει ο Δρ Γεωλογίας - Γεν. Διευθυντής ΙΓΜΕ, Δημήτρης Τσαγκας.

Η κατάσταση στην περιοχή του Ταΰγετου επιδεινώθηκε νοτιότερα, σε τμήματα βόρεια της Καλαμάτας, ιδίως στην περιοχή της Αλαγονίας.

ΠΗΛΙΟ - ΝΕΕΣ ΚΑΘΙΖΗΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι του Πηλίου , όπου νέες καθιζήσεις έχουν...αποτελειώσει δρόμους και σπίτια του Δήμου Ζαγοράς.


Δείτε όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR CHANNEL.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top