Ένα θαύμα στην Εντατική: Γέννησε χτυπημένη από τη γρίπη

Όλα πηγαίνουν καλά για μητέρα και βρέφος

Η Θεοδώρα και ο Μάνος κανονικά θα παντρεύονταν αυτή την εβδομάδα… τα σχέδιά τους όμως άλλαξαν, όταν η Θεοδώρα -που βρισκόταν στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης -  προσβλήθηκε από το στέλεχος Η1Ν1. Γέννησε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και ευτυχώς όλα πηγαίνουν καλά για μητέρα και βρέφος.

Ένα θαύμα μέσα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 

Η 24χρονη Θεοδώρα έφερε στον κόσμο το μωράκι της χτυπημένη από τη γρίπη. Ήταν στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της όταν ανέβασε πυρετό. Η πρώτη διάγνωση των γιατρών ήταν πνευμονία.

«Εμείς ήρθαμε απλά γιατί είχε λίγο πυρετό. Δεν υπήρχε δείγμα ότι κάτι τέτοιο κρύβεται πίσω από όλο αυτό. Κάτι τυπικό πιστεύαμε… και φτάσαμε να νοσηλευόμαστε το ίδιο βράδυ μέσα στην πνευμονολογική κλινική. Ο ιός όμως επιδεινώθηκε πάρα πολύ γρήγορα και καταλήξαμε αμέσως το επόμενο απόγευμα να βρισκόμαστε σε εντατική θεραπεία», λέει ο πατέρας της μικρής.  

Οι γιατροί προχώρησαν εσπευσμένα σε καισαρική τομή προκειμένου να μην κινδυνέψει το βρέφος ούτε και η μητέρα.

Η μικρή Ευαγγελία - Ευδοξία όπως θα την ονομάσουν το κοριτσάκι. Ήρθε στη ζωή την 33η εβδομάδα της κύησης. Ζυγίζει 2 κιλά και 100 γραμμάρια.

Η αγωνία του Μάνου, του νεαρού πατέρα έλαβε τέλος.

«Έχω λοιπόν τη μεγάλη τύχη.. ότι βρήκα γιατρούς που μου στάθηκαν σαν οικογένεια εδώ πέρα. Όχι μόνο γιατί έκαναν καλά τη γυναίκα μου και το παιδί μου,  στηρίζοντάς με ψυχολογικά πάνω από όλα, προσπαθώντας να με παρηγορήσουν. Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη περίπτωση. Ήμουν πολύ κοντά στο να χάσω όλη την οικογένειά μου», λέει.

Μητέρα και βρέφος πηγαίνουν όλο και καλύτερα χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών. 

Σε λίγες μέρες μητέρα και βρέφος θα επιστρέψουν στο σπίτι για βρουν τον μπαμπά… κι όταν αναρρώσουν ο γάμος θα γίνει μαζί με τα βαφτίσια της μικρής.

«Ο γάμος ήταν στο πρόγραμμα στην ουσία… Είχαμε βγάλει άδειες… ήμασταν έτοιμοι να παντρευτούμε με ένα πολιτικό για αρχή, και αργότερα θα πηγαίναμε σε ένα θρησκευτικό γάμο μαζί με τη βάφτιση του παιδιού.. προέκυψε το θέμα μας στο νοσοκομείο όποτε όπως καταλαβαίνετε όλα παγώσανε, όλα χαθήκανε και έτσι μείναμε απλά αρραβωνιασμένοι», λέει ο πατέρας του κοριτσιού. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top