«Ξαναζωντάνεψε» στα δικαστήρια το ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα

Ένταση στη δίκη - «Δεν έχει βρεθεί ακόμα αυτός που οδηγούσε το ταχύπλοο»

Οι μνήμες από το τραγικό ναυάγιο στην Αίγινα, που είχε ως αποτέλεσμα τέσσερεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ζωντάνεψαν ξανά τη Δευτέρα στο μονομελές πρωτοδικείο του Πειραιά. 

Η αδελφή του Θεοδόση Κατιφέ και θεία της 5χρονης Πελαγίας ξέσπασε μπροστά στις κάμερες. 

Πιστεύει ότι από το 2016 που έγινε το ναυάγιο, δεν έχει βρεθεί ακόμα αυτός που οδηγούσε το ταχύπλοο Ντουέντε, το οποίο εμβόλισε μια λάντζα, θέρισε 4 ζωές και τραυμάτισε πέντε ανθρώπους στην Αίγινα. 

«Οι εντολείς μου είναι βέβαιοι ότι τo σκάφος δεν το οδηγούσε ο αείμνηστος Λυκουρέζος. Το σκάφος το οδηγούσε ένας νεαρός του οποίου η ταυτότητα ποτέ δεν διεπιστώθη» δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος των θυμάτων.

Ένταση κατά τη διάρκεια της δίκης

Στο δικαστήριο προκλήθηκε ένταση όταν οι συγγενείς των θυμάτων άκουσαν τον πραγματογνώμονα να καταθέτει ότι υπεύθυνος για το τραγικό δυστύχημα ήταν ο καπετάνιος της λάντζας.

Η 28χρονη Όλγα, η οποία είδε τον σύζυγό της την κόρη της να χάνονται μπροστά στα μάτια της ζητά διατροφή από τον ιδιοκτήτη του σκάφους καθώς, όπως υποστηρίζει δεν μπορεί να ζήσει. 

Ο Γιαβγιέν Τσερέντνικ και η σύζυγός του Αναστασία ήρθαν στην Ελλάδα για διακοπές και μέσα σε λίγα λεπτά η ζωή τους άλλαξε για πάντα. 

Οι ξέγνοιαστες διακοπές έγιναν εφιάλτης. Ο 35χρονος έχασε τη ζωή του και η Αναστασία τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι. Τώρα παλεύει να μεγαλώσει το παιδί της. Ποινικά η υπόθεση μπήκε στο αρχείο μετά το θάνατο του Θρασύβουλου Λυκουρέζου, ο οποίος κατηγορήθηκε ως ο χειριστής του ταχυπλόου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top