Στο πλευρό των αθλητών με αναπηρία το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Στηρίζει την προετοιμασία τους για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Από αριστερά: Φυλλίτσα Στεφανή, Στέφανος Διαμαντής, Ευαγγελία Νίκου,  Στυλιανός Μαλακόπουλος, Γιώργος Φουντουλάκης, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Ιωάννα Παδιώτη,  Αλεξάνδρα-Άλκηστις Σταματοπούλου Γκιάτη, Νίκος Φελεμέγκας

Στο πλευρό των αθλητών και αθλητριών με αναπηρία στέκεται έμπρακτα το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, αφού με απόφαση της Προέδρου του και Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, αναλαμβάνει την «υιοθεσία» τεσσάρων αθλητών με αναπηρία.

Από δεξιά: Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κύριος Γιώργος Φουντουλάκης , η κυρία Άλκηστις Σταματοπούλου - Γκιάτη, η κυρία Ιωάννα Παδιώτη, η κυρία Φυλλίτσα Στεφανή, ο κύριος Νίκος Φελεμέγκας

Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη αναλαμβάνει την «υιοθεσία» των αθλητών: Στέφανου Διαμαντή (αθλητής αντισφαίρισης με αμαξίδιο), Στυλιανού Μαλακόπουλου (αθλητή στίβου), Ευαγγελίας Νίκου (αθλήτριας αλπικού σκι), Αλεξάνδρας-Άλκηστης Σταματοπούλου Γκιάτη (αθλήτρια κολύμβησης)  προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια τους να συμμετέχουν στους Θερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες «ΤΟΚΥΟ 2020» και τους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες «ΠΕΚΙΝΟ 2022».

Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη συνομιλεί με τους αθλητές και τα μέλη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής 

Η κυρία Βαρδινογιάννη συναντήθηκε με τους αθλητές, την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019, συνομίλησε μαζί τους και τους διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό τους και θα τους στηρίζει σε κάθε τους βήμα.  «Η σημερινή ημέρα είναι πραγματικά πολύ ξεχωριστή γιατί δίνεται η ευκαιρία στο Ίδρυμά μας να σταθεί στο πλευρό των Ελλήνων Αθλητών που θα αγωνιστούν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες «ΤΟΚΥΟ 2020» και «ΠΕΚΙΝΟ 2022». Τα παιδιά αυτά μας κάνουν πραγματικά υπερήφανους και θα  στηρίξουμε κάθε τους βήμα.  Κάθε ένας από αυτούς τους αθλητές αποτελεί  παράδειγμα σθένους και αγωνιστικότητας καθώς και μια έμπρακτη απόδειξη ότι η δύναμη της ψυχής και της θέλησης ξεπερνά όλα τα εμπόδια. Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου για το μήνυμα ελπίδας που στέλνει η ακούραστη προσπάθειά τους για τα ελληνικά χρώματα και εύχομαι στους τέσσερις αθλητές μας και σε όλη την αποστολή κάθε επιτυχία!», δήλωσε η κυρία Βαρδινογιάννη μιλώντας με τους αθλητές.

Από αριστερά:  Στέφανος Διαμαντής (αθλητής αντισφαίρισης με αμαξίδιο), Στυλιανός Μαλακόπουλος (αθλητής στίβου), Ευαγγελία Νίκου (αθλήτρια αλπικού σκι)

Οι αθλητές ευχαρίστησαν την κυρία Βαρδινογιάννη για την στήριξή της και της μίλησαν αναλυτικά για τον αγώνα και τις προσπάθειες τους για να μπορέσουν να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.  

Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη συνομιλεί με τους αθλητές και τα μέλη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής

Ο Πρόεδρος Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κύριος Γιώργος Φουντουλάκης από την πλευρά του δήλωσε:  «Είναι μια ιδιαίτερη χαρά σήμερα. Να ευχαριστήσω εκ μέρους της Παραολυμπιακής Επιτροπής και της αθλητικής ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία  την κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Δεν είναι πρωτόγνωρο για μας ότι είναι μαζί μας, γιατί  πάντα είναι κοντά μας. Αυτή τη φορά ανέλαβε να υιοθετήσει τέσσερις αθλητές για να τους βοηθήσει στην εκπλήρωση του στόχου τους, που είναι η Παραολυμπιάδα στο Τόκυο.  Ελπίζω την προσπάθεια της αυτή να τη μιμηθούν και άλλοι που έχουν τη δυνατότητα και να στηρίξουν τα παιδιά γιατί αξίζουν πραγματικά.  Το σημαντικό είναι ότι η κυρία Βαρδινογιάννη είναι και συναισθηματικά δεμένη μαζί μας και αυτό μετράει πιο πολύ. Δεν είναι μόνο το τυπικό,  να δίνεις δηλαδή μια βοήθεια αλλά τη βοήθεια αυτή να τη νιώθεις μέσα σου και συναισθηματικά να αφουγκράζεσαι τις δυσκολίες, την ταλαιπωρία αλλά και την ιδιαιτερότητα της δυσκολίας που έχουν και αυτό είναι  μεγάλο πράγμα για εμάς».

 Αλεξάνδρα-Άλκηστις Σταματοπούλου Γκιάτη (αθλήτρια κολύμβησης)

Αμέσως μετά η κυρία Βαρδινογιάννη προσέφερε σε όλους τους αθλητές το βιβλίο της:  «Μελετώντας τις προκλήσεις της γυναικείας ταυτότητας», καθώς και το γούρι της «ΕΛΠΙΔΑΣ» για το 2019.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top