Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί την Κυριακή

Κλειστοί και σταθμοί του Μετρό

Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας εξαιτίας του συλλαλητηρίου που έχει προγραμματιστεί για τις 14:00 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος. 

Συγκεκριμένα από τις 22:00 το βράδυ του Σαββάτου θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας (πλατεία Συντάγματος, Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών, κλπ), ενώ από τις 06:00 το πρωί της Κυριακής θα διακοπεί εντελώς η κυκλοφορία των οχημάτων από το κέντρο. 

Οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφεύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στο οδικό δίκτυο περιμετρικά της ανωτέρω περιοχής, κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Κλειστοί σταθμοί του Μετρό

Στο πλαίσιο των έκτακτωνμέτρων που λαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ για το συλλαλητήριο της Κυριακής θα κλείσουν και κάποιοι σταθμοί του Μετρό στο Κέντρο της Αθήνας. 

Συγκεκριμένα, το Μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια θα μείνει κλειστό από τις 10:00 το πρωί μέχρι… νεοτέρας. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους συγκεκριμένους σταθμούς, αλλά δε θα κάνουν στάση.

Στο πόδι η ΕΛ.ΑΣ ενόψει του συλλαλητηρίου

Σύμφωνα με το σχέδιο της αστυνομίας συνολικά 2.000 αστυνομικοί θα επιστρατευθούν, ώστε να αποτραπούν επεισόδια, ενώ θα χρησιμοποιηθούν drones και ελικόπτερα της αστυνομίας που θα μεταδίδουν εικόνες στον Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, ώστε να υπάρχει πλήρης καταγραφή της κατάστασης που θα επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας. 

Επίσης κλούβες των ΜΑΤ θα δημιουργήσουν φραγμούς σε κεντρικούς δρόμους, ώστε να μην υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο και στους αντιεξουσιαστές. 

Τα πούλμαν που θα κατευθύνονται στην Αθήνα, από τα διόδια των Αφιδνών και της Ελευσίνας θα συνοδεύονται από περιπολικά. Όπως έγινε γνωστό εκείνα που θα ξεκινήσουν από τη νότια Ελλάδα θα αποβιβάζουν τους διαδηλωτές στον σταθμό του μετρό «Συγγρού – Φιξ» και εκείνα από τη Βόρεια Ελλάδα στον σταθμό «Κατεχάκη».

Τα λεωφορεία θα σταθμεύσουν στο ΟΑΚΑ, το Μπάντμιντον και το ΣΕΦ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top