Άνοιξαν οι ουρανοί στην Κρήτη και την Κω – Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια

Σοβαρά τα προβλήματα από την κακοκαιρία

Πλημμυρισμένοι δρόμοι στην Κρήτη / Φωτογραφία: Cretalive / Βίντεο από τις πλημμύρες στην Κω: Aegean News

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε ο «Ραφαήλ» στο πέρασμά του από την Κρήτη και την Κω, προκαλώντας σφοδρές πλημμύρες σε δρόμους και σπίτια. 

Στην Κρήτη τα περισσότερα προβλήματα καταγράφηκαν στα Χανιά και συγκεκριμένα στον Κίσσαμο. 

Ένας οδηγός ΙΧ μάλιστα που κινούνταν στον κόμβο Κολυμπαρίου παρασύρθηκε από χείμαρρο κι εντοπίστηκε μετά από αναζήτηση μιας ώρας σώος μέσα στα καλάμια. 

Παρόμοια εικόνα και στο Ηράκλειο, όπου οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, παρασύροντας τα πάντα στο πέρασμά τους. Υπάρχουν πληροφορίες ότι από τους χειμάρρους παρασύρθηκαν κάδοι σκουπιδιών, ακόμα και σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ η Πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 50 κλήσεις για απαντλήσεις νερών από υπόγεια και σπίτια στην περιοχή του Πλατανιά και στο Ρέθυμνο. 

Σύμφωνα με τον διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών του νομού Ηρακλείου, Μ. Δαμουλάκη, μέσα σε 12 ώρες έπεσε όγκος βροχής που αντιστοιχεί σε μισό έτος στο Κολυμπάρι Χανίων και καταγράφηκαν 240 χιλιοστά νερού, ποσότητα που είναι και η μεγαλύτερη σε όλη την Κρήτη.

Και πέριξ των Χανίων, ωστόσο, ο όγκος βροχής ήταν μεγάλος - περίπου 120 χιλιοστά, με αποτέλεσμα ιδίως στη δυτική Κρήτη να προκληθούν σοβαρά προβλήματα.

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία και στην Κω

Και στην Κω η κακοκαιρία προκάλεσε μεγάλα προβλήματα. Ποτάμια ξεχείλισαν και πλημμύρισαν δρόμους, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία σε κάποιες περιοχές. 

Ένα Ι.Χ. παρασύρθηκε από χείμαρρο κι έπεσε σε χαντάκι στην περιοχή της Συντριανής, ενώ στους Αγίους Αναργύρους ξεχείλισε το ποτάμι και πλημμύρισαν τα γύρω οικόπεδα και οι κατοικίες. 

Και στην περιοχή του Ηρακλή φούσκωσε ο ποταμός Πλακοσκεπής και πλημμύρισαν αρκετά οικόπεδα, ενώ οι χείμαρροι κατέβασαν διάφορα φερτά υλικά, από σκουπίδια μέχρι πλυντήρια, με αποτέλεσμα να ξεχειλίσουν τα ποτάμια. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top