Αστεροσκοπείο Αθηνών: Στο 8% η χιονοκάλυψη αμέσως μετά τα Χριστούγεννα

Νέα επιδείνωση του καιρού την Πρωτοχρονιά 

Μία έρευνα του Εθνικού Αστεροσκοπείου αποκαλύπτει ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για την ένταση και την έκταση των χιονοπτώσεων στην Ελλάδα την τελευταία 15ετία.

Τις ημέρες αμέσως μετά τα Χριστούγεννα η χιονοκάλυψη στη χώρα μας είναι στο 8%, πολύ κοντά στη μέση τιμή των τελευταίων 15 ετών, ενώ όπως δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία τις επόμενες μέρες θα έχουμε αρκετές χιονοπτώσεις επομένως αυτό το ποσοστό θα ανέβει αρκετά.

Τον Ιανουάριο του 2017, πρίν από περίπου έναν χρόνο, η κακοκαιρία Αριάδνη έντυσε στα λευκά το 80% της επικράτειας, εκείνη όμως ήταν η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Η περίοδος που έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό χιονοκάλυψης είναι από τα μέσα Ιανουαρίου μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, όποτε για την τελευταία 15ετία αυτό ανέρχεται σε ποσοστό 15 με 18%.

Νέα επιδείνωση του καιρού την Πρωτοχρονιά 

Η πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού που μεσολαβεί μέχρι την παραμονή της πρωτοχρονιάς δεν έχει σταθεί αρκετή για να λιώσει τα χιόνια πάνω στα βουνά και το εναέριο βίντεο από την Πάρνήθα που τράβηξαν οι κινηματογραφιστές της ομάδας up drones, προσφέρει πλάνα άγριας και ρομαντικής ομορφιάς.

Η κατάλευκη μαγεία της Πάρνηθας

«Φανταζόμασταν ότι οι εικόνες θα ήταν τόσο πολύ ωραίες. Ίσως αυτές οι εικόνες που βρήκαμε να ήταν ακόμα πιο ωραίες από αυτές που περιμέναμε. Όταν φτάσαμε στην Πάρνηθα ήταν περίπου 8 παρά. Οι θερμοκρασίες ήταν - 7 τη στιγμή που φτάσαμε», λέει ο κινηματογραφιστής Σπύρος Τάπας. 

Ωραίες εικόνες μας έρχονται επίσης από τα Λευκά Όρη, τα οποία όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες είναι τις τελευταίες ημέρες όνομα και πράγμα.

Ετοιμαστείτε για ανάλογα στιγμιότυπα την πρωτοχρονιά και μην παρασύρεστε από τον ήλιο με τα κοφτερά δόντια. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top