Η ηρωική δασκάλα των Αρκιών – Αγωνίζεται στο νησί με έναν μόνο μαθητή

Τιμήθηκε για την προσφορά της από την Ακαδημία Αθηνών

Δεκαεννέα χρόνια τώρα η Μαρία Τσιαλέρα, η δασκάλα των Αρκιών, διδάσκει με αγάπη και αφοσίωση τους μαθητές σε μάκρυνα και απομονωμένα νησιά.

Για 13 χρόνια ήταν στη Λέρο και άλλα τέσσερα στους Λειψούς. Το όνειρό της όμως ήταν να διδάξει στους Αρκιούς, ένα νησάκι μόλις 35 κατοίκων. Όταν εγκαταστάθηκε στο νησί και άνοιξε το σχολείο είχε μόνο τον Χρήστο για μαθητή.

Η ηρωική δασκάλα των Αρκιών, άνοιξε την καρδιά της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αλλά και για το πώς είναι να έχει έναν και μόνο μαθητή, το μικρό Χρήστο.

«Πραγματικά είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση. Έχει δυσκολίες πάρα πολλές, βασικά σε εξοντώνει, γιατί προσπαθείς για το καλύτερο για αυτό το παιδί που δεν έχει εικόνες, δεν έχει βιώματα, δεν έχει πλούσιο λεξιλόγιο. Θέλεις να του δώσεις ότι καλύτερο μπορείς».

«Εγώ και ο Χρήστος είμαστε αχτύπητο δίδυμο»

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά σε ένα νησί που δεν έχει καν γιατρό, ο Χρήστος μαθητής στην τετάρτη δημοτικού, της βάζει τα γυαλιά. Είναι εκεί καθημερινά με όρεξη για μάθηση, όρεξη για ζωή. 

«Είμαστε μαζί οι δυο μας, είμαστε τα πάντα. Είναι ο μαθητής μου και είμαι η δασκάλα του. Είμαστε συμμαθητές, είμαστε φίλοι στο παιχνίδι, στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, είμαστε ένα ζευγάρι, ένα δίδυμο αχτύπητο» δηλώνει η Μαριά Τσιαλέρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Όπως εξηγεί, ο μικρός Χρήστος έχει αποδεχτεί την κατάσταση «γιατί το γνώριζε και από τα αδέλφια του. Πολλές φορές όταν τον πήγα σε κάποια σχολεία για να κάνει μάθημα με άλλους συμμαθητές, γυμναστική ή διάλειμμα με παιδικές φωνές να παίξει, να χαρεί, του φαινόταν παράξενο. Μάλιστα μου είπε ότι “γίνεται πολύ μεγάλη φασαρία”».

Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά και το γεμάτο καλοσύνη χαμόγελο βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για την πολυτετή θητεία της σε απομακρυσμένα νησιά. Όνειρό της είναι να αποκτήσει περισσότερη ζωή το νησί, από νέους ανθρώπους, για να γεμίσει η αυλή του σχολείου με παιδικές φωνές.  

 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top