Χριστούγεννα: Ευκαιρία να γίνετε κι εσείς παιδιά

Δείτε πού μπορείτε να πάτε με τα βλαστάρια σας για να περάσετε καλά

Χριστούγεννα στην πόλη

Χριστούγεννα! Πολύχρωμα φωτάκια παντού, δώρα, κάλαντα, οικογενειακά τραπέζια, μέρες αγάπης και ξεγνοιασιάς. Ευκαιρία για όλους τους μεγάλους να ξαναγίνουν και πάλι παιδιά και να πιστέψουν και πάλι στον Άγιο Βασίλη. Αν έχετε λοιπόν μικρά παιδιά, ανίψια, εγγόνια, ξαδελφάκια μη χάσετε την ευκαιρία να νιώσετε λιγάκι σας τον Πίτερ Παν στη Χώρα του Ποτέ. 

Άλλωστε στην Αθήνα γίνονται ένα σωρό εκδηλώσεις για να νιώσετε ακριβώς έτσι με την καλύτερη παρέα… τα παιδιά!

Το πιο γιορτινό παγοδρόμιο στο Μέγαρο Μουσικής

Αν γλιστράτε με τέχνη, χορεύετε με αξιώσεις, ή πέφτετε με χάρη, μια πολική πίστα υψηλών προδιαγραφών σας περιμένει στο πιο hot spot της χειμωνιάτικης Αθήνας, το Μέγαρο Μουσικής! Στο Αίθριο του Μεγάρου φτιάχτηκε το πιο γιορτινό παγοδρόμιο της πόλης με παγοπίστα έκτασης 350 τ.μ. και προστατευτικό στέγαστρο. Εκπαιδευμένο προσωπικό βρίσκεται στον χώρο για την επίβλεψη και ασφάλεια των επισκεπτών και για ιδιαίτερα μαθήματα καλλιτεχνικού πατινάζ. Γονείς και συνοδοί μπορούν να απολαύσουν ροφήματα και σνακ στο ζεστό περιβάλλον ενός ειδικά διαμορφωμένου χώρου δίπλα στο παγοδρόμιο.

Το κόστος του εισιτήριου είναι 10€ και ισχύει για απεριόριστη παραμονή στην παγοπίστα μέχρι την έξοδό σας από το χώρο. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνεται η ενοικίαση παγοπεδίλων και ισχύει η ίδια τιμή για όσους έχουν δικά τους παγοπέδιλα. Υπάρχει φυσικά πάντα η δυνατότητα ιδιαίτερου μαθήματος για τους αρχάριους, με το εξειδικευμένο προσωπικό μας, διάρκειας 15’ και κόστους 10€, για την εκμάθηση των βασικών τεχνικών του πατινάζ στον πάγο. Για όσους ενδιαφέρονται για την περαιτέρω εκμάθηση του αθλήματος του καλλιτεχνικού πατινάζ, θα παρέχονται ιδιαίτερα ή γκρουπ μαθήματα με προπονήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ, κατόπιν συνεννόησης. 

Από την 1η Δεκεμβρίου έως τις 24 Φεβρουαρίου οι λάτρεις του πατινάζ θα μπορούν να επισκέπτονται την παγοπίστα του Μεγάρου τις καθημερινές από τις 16:00 – 23:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 11:00 – 23:00. 

Παιδικά εργαστήρια στο Μουσείο της Ακρόπολης

Φέτος το Μουσείο Ακρόπολης σας περιμένει σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα, ειδικά για τους μικρούς επισκέπτες, με παιδικά κινητά εργαστήρια από την ομάδα εκπαίδευσης του Μουσείου, χριστουγεννιάτικη μουσική από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, swing πρωτοχρονιάτικες μελωδίες από την κεφάτη μπάντα The Swingin’ Cats και ξεχωριστή συμμετοχή της Κάρμεν Ρουγγέρη που θα αφηγηθεί παραμύθια στα παιδιά.
Στο παιδικό εργαστήριο «Ευχές και σύμβολα…», οι μικροί καλλιτέχνες θα μπορούν να μιλήσουν για όσα εύχονται για τη νέα χρονιά και μαζί με τους εκπαιδευτές να αναζητήσουν στις αίθουσες του Μουσείου σύμβολα για τις αναμνήσεις και τις ευχές τους και να κατασκευάσουν με αυτά κάρτες για το Μουσείο αλλά και για τους δικούς τους.

Ημέρες & ώρες: Πέμπτη 27/12, Παρασκευή 28/12, Σάββατο 29/12, Πέμπτη 3/1, Παρασκευή 4/1 & Σάββατο 5/1, 11 π.μ. & 1 μ.μ.
Διάρκεια: 90 λεπτά
Ηλικίες: παιδιά 6-11 ετών
Συμμετοχή: Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη για τα παιδιά. Απαραίτητο είναι το εισιτήριο γενικής εισόδου του Μουσείου για τους γονείς/συνοδούς.
Κρατήσεις: Τηλεφωνική κράτηση στο 210 9000900 (εσωτ. 414), από τις 26/11 έως τις 19/12, κάθε Δευτέρα, Τρίτη & Τετάρτη, 1 μ.μ. έως 4 μ.μ. Τηρείται σειρά προτεραιότητας (έως 25 παιδιά ανά εργαστήρι).

Παραμύθια για παιδιά από την Κάρμεν Ρουγγέρη

Αν τα παιδιά σας μάλιστα λατρεύουν τα παραμύθια με θεούς και ήρωες θα μπορέσουν να ακούσουν συναρπαστικές ιστορίες από την Κάρμεν Ρουγγέρη με συνοδεία κιθάρας στο μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου του Μουσείου με θέα την Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης.
Ημέρες & ώρες: Σάββατο 22/12 & Κυριακή 23/12, 11:00 π.μ.

Διάρκεια: 60 λεπτά
Ηλικίες: παιδιά 4-8 ετών
Συμμετοχή: Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η παρουσία γονιών/συνοδών.
Κρατήσεις: Τηλεφωνική κράτηση στο 210 9000900 (εσωτ. 414), από τις 26/11 έως τις 19/12, κάθε Δευτέρα, Τρίτη & Τετάρτη, 1 μ.μ. έως 4 μ.μ. Τηρείται σειρά προτεραιότητας (έως 50 παιδιά ανά πρόγραμμα).

Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, το σύνολο «Χρόνος» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών θα παρουσιάσει στο ισόγειο του Μουσείου κάλαντα και παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες μελωδίες απ’ όλον τον κόσμο. Συμμετέχουν: Νέλλη Οικονομίδου (βιολί), Μιχαήλ Σμιρνόφ (βιόλα), Ήβη Παπαθανασίου (βιολοντσέλο), Κώστας Χάρδας (πιάνο) & Κώστας Σίσκος (κόρνο).

Πατινάζ και στο ΚΠΙΣΝ

Στην καρδιά του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος βρίσκεται το παγοδρόμιο το οποίο επέστρεψε επάνω στο Κανάλι, μπροστά από τη στολισμένη Αγορά, και σας καλεί να φορέσετε κι εσείς τα παγοπέδιλά σας. Το παγοδρόμιο λειτουργεί καθημερινά έως τις 24/02/19 από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Η είσοδος στο παγοδρόμιο θα είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή, και θα επιτρέπεται η παραμονή σε αυτό για 40 λεπτά. 

Για τη διευκόλυνση των επισκεπτών, η προεγγραφή θα είναι διαθέσιμη ανά εβδομάδα (οι εγγραφές θα ανοίγουν κάθε Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι).

Χριστουγεννιάτικες οικογενειακές αποστολές

Φέτος τα παιδιά μπορούν να φέρουν εις πέρας μια δύσκολη αποστολή. Ποια είναι αυτή; Να πάρουν τους γονείς τους και να πάνε για ένα οικογενειακό αθλητικό παιχνίδι στον Υπαίθριο Χώρο Αθλοπαιδιών του ΚΠΙΣΝ. Μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, χειροσφαίριση και πολύ διασκέδαση σας περιμένουν για να ξεφαντώσετε στο ΚΠΙΣΝ. Απαραίτητη προϋπόθεση οι ομάδες να φοράνε ένα σκουφάκι του άγιου Βασίλη ή του Καλικάντζαρου και να έρθουν στο ΚΠΙΣΝ με γιορτινή διάθεση! 

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος
Κυριακή 23: 30/12 
Δευτέρα :24/12 
Τετάρτη: 26/12 & 2/01 
Πέμπτη: 27/12 & 3/01 
Παρασκευή: 28/12 & 4/01 
Σάββατο: 29/12 
11:00-14:00 
ΥΠΑΙΘΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΩΝ Για παιδιά 6–12 ετών 

Το Christmas Factory είναι και πάλι εδώ

Το “The Christmas Factory” επιστρέφει για 4η χρονιά και σας περιμένει όλους μικρούς και μεγάλους με νέες εκπλήξεις, απίθανες προτάσεις για παιχνίδι και πολλά δώρα!

Ανανεωμένο, με νέα και ακόμα πιο γιορτινή διακόσμηση, λαμπερό και ζεστό, με ευφάνταστα εργαστήρια, απίθανα παιχνίδια, πεντανόστιμες λιχουδιές, συναρπαστικές εκδηλώσεις και το κυριότερο... με περισσότερα δωρεάν παιχνίδια που περιλαμβάνονται στο εισιτήριο εισόδου! 

Απολαύστε το «Μαγικό Δέντρο των Χριστουγέννων» που είναι γεμάτο ξωτικά και δώρα! Ο τροχός του δέντρου θα προσφέρει σε όποιον δοκιμάσει την τύχη του και βγει νικητής ένα ταξίδι στην Eurodisneyland αλλά και πολλά ξεχωριστά δώρα. Περιμετρικά από το δέντρο, υπάρχουν ξύλινα σπιτάκια της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς που δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που θα μας ταξιδεύει απευθείας στην πλατεία του χωριού του Άη Βασίλη.

Παράλληλα θα μπορείτε θα παρακολουθήσετε μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις και διάφορα happenings και να απολαύσετε υπέροχες ταινίες στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο. 

Τιμή εισιτηρίου: 5,50€
Προπώληση εισιτηρίων: www.thechristmasfactory.gr
Εισιτήρια θα διατίθενται καθημερινά στα ταμεία του "The Christmas Factory". 

Santa Claus Kingdom

Το Santa Claus Kingdom, στο εκθεσιακό κέντρο Μ.E.C. Παιανίας, το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο που έγινε θεσμός, άνοιξε τις πύλες του και μας καλεί όλους, μικρούς και μεγάλους, να ζήσουμε την πιο Μαγική Χριστουγεννιάτικη ιστορία και να απολαύσουμε αμέτρητα παιχνίδια με ένα μόνο εισιτήριο!

Το Παγωμένο Βασίλειο του Santa Claus Kingdom έχει τα πάντα! Σε έναν τεράστιο στεγασμένο χώρο, 13.000 τ.μ., συνδυάζει τη χριστουγεννιάτικη, παραμυθένια ατμόσφαιρα με αμέτρητα παιχνίδια, δημιουργικά και μουσικά εργαστήρια, παιδικές παραστάσεις, μάγους με απίθανα κόλπα, face painting, αλλά και Χριστουγεννιάτικη Αγορά.

Οι πιο εντυπωσιακές και «μαγεμένες» αναπαραστάσεις παραμυθιού, βρίσκονται μόνο στο Santa Claus Kingdom! Μια απίστευτη και συναρπαστική εξερεύνηση σε μονοπάτια γεμάτα μυστικά, ήρωες και μαγεία!

Η περιπλάνηση στην χαρούμενη ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων ξεκινά περνώντας μέσα από τον Κορμό του τεράστιου Μαγικού Δένδρου! Κρύβει το μεγάλο μυστικό της χριστουγεννιάτικης γιορτής και καλωσορίζει τους επισκέπτες του Santa Claus Kingdom, για να τους παρασύρει στον κόσμο του πιο γλυκού χριστουγεννιάτικου παραμυθιού.

Τεράστιο Παγοδρόμιο, 300 τ.μ., περιμένει μικρούς και μεγάλους, επιδέξιους πατινέρ για ασταμάτητα στριφογυριστά, loops αλλά και τους αρχάριους για τα πρώτα τους βήματα στον πάγο. Όποιο κι αν είναι το επίπεδο ή η ηλικία σας, φορέστε τα παγοπέδιλα που θα βρείτε στο Santa Claus Kingdom και ετοιμαστείτε για μια αξέχαστη διαδρομή!

Με 1 εισιτήριο για ΟΛΑ τα παιχνίδια τα παιδιά ξετρελαίνονται από τη χαρά τους, ενώ οι γονείς ελέγχουν το κόστος, ώστε να μην ξεφύγει από το budget τους.

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017 έως Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Εισιτήρια: 14 ευρώ τα παιδιά και 8 ευρώ οι μεγάλοι
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top