Aνατροπή στο κύκλωμα χρυσού: Ελεύθερος ο τηλεοπτικός ενεχυροδανειστής

Εντός της ημέρας αναμένεται να αποφυλακιστούν οκτώ κατηγορούμενοι

Δείτε το ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του STAR.

Πρώτη δημοσίευση 14:03

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση χρυσού, καθώς ανακαλούνται όλες οι προφυλακίσεις από την ανακρίτρια διαφθοράς.

Κατέρρευσε στο δικαστήριο η 25χρονη σύντροφος του ενεχυροδανειστή

Οι κρατούμενοι, ανάμεσά τους και ο τηλεοπτικός ενεχυροδανειστής, αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι σήμερα.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, η ανακρίτρια προχωρά στην ανάκληση και των οκτώ ενταλμάτων προσωρινής κράτησης, μετά το έγγραφο από την ΑΑΔΕ, στο οποίο φέρεται να βεβαιώνεται ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι.

«Μας κάλεσε η κυρία ανακρίτρια η οποία, προς τιμή της, μας ανακοίνωσε ότι από χθες το μεσημέρι, με επιμέλειά της, κατάφερε να προκαλέσει αντίδραση από την ΑΑΔΕ, που είναι η μόνη αρμόδια για να βεβαιώνει τελωνειακές παραβάσεις.Κατόπιν αυτού ενεργοποίησε αυτέπαγγελτως τη διαδικασία για αποφυλάκιση. Το βέβαιο είναι ότι σε λίγες ώρες οι κατηγορούμενοι θα είναι ελεύθεροι. Αυτό είναι το μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες. Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δικαιοσύνη για ιδιοτελείς σκοπούς, αλλά η δικαιοσύνη δίνει απαντήσεις. Δε γνωρίζω αν αυτεπαγγέλτως η δικαιοσύνη έχει στραφεί σε βάρος αυτών που δημιουργησαν φαρσοκωμωδία» είπε ο συνήγορος του γνωστού ενεχυροδανειστή, Αλέξης Κούγιας.

Διαφορά φορολογικής παράβασης και λαθρεμπορίας

Σε ανακοίνωσή του το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια επεσήμανε ότι «στοιχειοθετεί λαθρεμπορία, η εξαγωγή χρυσού προς τρίτη χώρα σε περίπτωση που οφείλονται δασμοί και φόροι» και τόνισε:

«σε περίπτωση εξαγωγής χρυσού προς τρίτη χώρα δεν επιβάλλονται ούτε εξαγωγικοί δασμοί αλλά ούτε και ΦΠΑ, για τον οποίο υφίσταται απαλλαγή σύμφωνα με το άρθρο 24 παρ.1α Κώδικα ΦΠΑ, ενώ η τυχόν κατοχή χρυσού χωρίς τα προβλεπόμενα φορολογικά στοιχεία συνιστά φορολογική παράβαση κι όχι λαθρεμπορία, η δε προσπάθεια εξαγωγής χρυσού χωρίς την τήρηση των νομίμων διατυπώσεων συνιστά απλή τελωνειακή παράβαση και όχι λαθρεμπορία».

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση στη ΓΑΔΑ

Κκανείς δεν περίμενε μια τέτοιου είδους εξέλιξη.Οι αστυνομικοί αναρωτιούνται τι ακριβώς συνέβη, τι δεν έγινε σωστά και ενώ υπήρχε στην αρχή η κατηγορία της λαθρεμπορίας χρυσού, αυτή πλέον δεν μπορεί να στηριχτεί και έχει καταρρεύσει.

Μάλιστα κάποιοι αναρωτιούνται και λένε ότι κατά τη διάρκεια του σχηματισμού της δικογραφίας και των στοιχείων, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ενημερώνονταν οι εισαγγελείς για την πορεία της έρευνας και ποτέ κανείς δεν τους είπε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για να στηριχτεί η κατηγορία της λαθρεμπορίας.

Όλα αυτά όμως ανήκουν πλέον στον παρελθόν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top