Κατέρρευσε στο δικαστήριο η 25χρονη σύντροφος του ενεχυροδανειστή

Να βγει από τη φυλακή ζητά ο 51χρονος κατηγορούμενος

Δείτε στο video το χρονικό της υπόθεσης

Πρώτη δημοσίευση 4/12/2018 10:33

 

Σοκ υπέστη η 25χρονη σύντροφος του τηλεοπτικού ενεχυροδανειστή όταν άκουσε ότι θα προφυλακιστεί, για την υπόθεση του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού.

Σύμφωνα με την «Espresso», η ξανθιά καλλονή, η οποία από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό του στα δικαστήρια της Ευελπίδων, κατέρρευσε μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Πληροφορίες της εφημερίδας, αναφέρουν ότι έχασε τις αισθήσεις της.

Μάλιστα, όλες οι προσπάθειες των παρευρισκομένων να τη συνεφέρουν έπεσαν στο κενό, με αποτέλεσμα να κληθεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να την παραλάβει και να τη μεταφέρει εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ ΖΗΤΑ ΜΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ Ο 51ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ 

Να αφεθεί ελεύθερος ζητά μέσω του δικηγόρου του, ο τηλεοπτικός ενεχυροδανειστής ο οποίος είναι προφυλακισμένος στις φυλακές του Ναυπλίου.

Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης του τηλεοπτικού ενεχυροδανειστή, υποστηρίζοντας πως τα νεότερα στοιχεία που έχουν προκύψει, αλλάζουν εντελώς το τοπίο της ποινικής αξιολόγησης.

Ο ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων που φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων για την απολογία του σε ανακριτή και εισαγγελέα, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018. Φωτογραφία: Γιάννης Παναγόπουλος/Eurokinissi

Κύκλωμα χρυσού: Στις φυλακές Ναυπλίου ο τηλεοπτικός ενεχυροδανειστής

Στην αίτηση του δικηγόρου του τηλεοπτικού ενεχυροδανειστή, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Πληροφορήθηκα ότι εχθές τόσο Εσείς όσο και η αρμόδια Εισαγγελέας επικοινωνήσατε με το Υπουργείο Οικονομικών και τις αρμόδιες υπηρεσίες που εφαρμόζουν τον Τελωνειακό Κώδικα και διαπιστώσατε την ανυπαρξία του βασικού εγκλήματος της λαθρεμπορίας, χωρίς το οποίο δεν υπάρχει ούτε το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, ούτε της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης που αντιμετωπίζουν τις ίδιες με εμένα κατηγορίες».

Κύκλωμα χρυσού: Προφυλακιστέοι οι 8 από τους 63 που συνελήφθησαν

Στη συνέχεια επισημαίνει πως:

«Κατόπιν αυτού και προς αποφυγή της ειλημμένης αποφάσεώς μου να μηνύσω τους αστυνομικούς που επελήφθησαν της υπόθεσης για τη διάπραξη του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, διότι κατά την επιεικέστερη εκδοχή παραπλανήθηκαν, Σας καλούμε όπως εφαρμόσετε την διάταξη του άρθρου 286 παρ. 1 Κ.Π.Δ., σύμφωνα με την οποία “Αν στη διάρκεια της ανάκρισης προκύψει ότι δεν υπάρχει πλέον ο λόγος για τον οποίον διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση ή επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι, μπορεί ο ανακριτής αυτεπαγγέλτως ή με πρόταση του εισαγγελέα να άρει αυτά τα μέτρα ή να υποβάλει στο συμβούλιο αίτηση για την άρση τους. Εναντίον αυτής της απόφασης ο κατηγορούμενος μπορεί να προσφύγει στο συμβούλιο των εφετών"».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top