Κύκλωμα χρυσού: Στις φυλακές Ναυπλίου ο τηλεοπτικός ενεχυροδανειστής

Πέρασε τη νύχτα στα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου του Star

Πρώτη δημοσίευση 3/12/2018 09:31

Στις φυλακές Ναυπλίου θα… «φιλοξενηθεί» ο γνωστός τηλεοπτικός ενεχυροδανειστής, ο οποίος πέρασε τη νύχτα του στα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής. 

Επίσης προφυλακιστέα κρίθηκε με απόφαση της ανακρίτριας και της εισαγγελέως και η λογίστρια του ενεχυροδανειστή, η οποία φέρεται να είναι η υπαρχηγός του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού και γραμματέας στο κεντρικό κατάστημα στην οδό Πατησίων. 

Προφυλακίστηκε ο ενεχυροδανειστής για το «χρυσό» κύκλωμα

Ο ενεχυροδανειστής για το κύκλωμα χρυσού: Κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορούμενη, μητέρα δύο παιδιών, αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με παράνομες συναλλαγές. 

Για την υπόθεση έχουν απολογηθεί μέχρι στιγμής 40 κατηγορούμενοι και έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι οκτώ.

Αρνείται τις κατηγορίες ο ενεχυροδανειστής - Θα προφυλακιστεί ή όχι;

Κύκλωμα χρυσού: Ο Αλέξης Κούγιας μιλά στο STAR για τον ενεχυροδανειστή

Τι υποστήριξε ο ενεχυροδανειστής στο απολογητικό του υπόμνημα

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός ενεχυροδανειστής στο πολυσέλιδο απολογητικό του υπόμνημα δήλωσε αθώος και εξαπέλυσε πυρά εναντίον των αστυνομικών που τον συνέλαβαν. 

«Δεν είμαι ούτε μέλος ούτε (συν)αρχηγός οποιασδήποτε εγκληματικής οργάνωσης, δεν έχω διαπράξει ποτέ το αδίκημα της λαθρεμπορίας και δεν έχω νομιμοποιήσει ποτέ έσοδα από εγκληματικές δραστηριότητες», ισχυρίστηκε ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος.

Μαφία του χρυσού: Βίντεο-ντοκουμέντο με τη δράση του κυκλώματος

Λαθρεμπόριο χρυσού: Κοσμήματα και χρυσά δόντια σε κρύπτες σε μπαλκόνι

Πρόσθεσε επίσης ότι οι αστυνομικοί που διενήργησαν την προανάκριση είναι εντελώς «άσχετοι» με το αντικείμενο και δεν κατάλαβαν ότι δεν στοιχειοθετείται λαθρεμπορία. 

Μάλιστα υποστήριξε ότι ο ίδιος συνεργαζόταν με τον Τούρκο, που φέρεται να είναι ο αρχηγός της δεύτερης ομάδας του κυκλώματος στο πλαίσιο νόμιμων εξαγωγών χρυσού στην Τουρκία. 

Σαμπάνιες, σκάφη και καλή ζωή: Ποιος είναι ο ενεχυροδανειστής που συνελήφθη

Ένας αμύθητος θησαυρός στο υπόγειο της βίλας του γνωστού ενεχυροδανειστή

Ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων τόνισε στο απολογητικό του υπόμνημα ότι η επιχειρηματική του δραστηριότητα, ήταν νόμιμη, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «ως ενεχυροδανειστής δεν έχω παραλάβει ποτέ προϊόντα εγκληματικών πράξεων, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω των υπαλλήλων μου, καθόσον σε όλα τα καταστήματα υπάρχει προσωπικό που μεριμνά να εισέρχονται μόνο πελάτες που φέρουν δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο, και σε περίπτωση ολοκλήρωσης της συναλλαγής να καταγράφονται τα στοιχεία τους στα βιβλία που προβλέπει η νομοθεσία.

Ουδέποτε έχει παραληφθεί στα καταστήματά μου έστω και ένα αντικείμενο άτυπα χωρίς να καταγραφεί η συναλλαγή, και ουδέποτε έχω παραλάβει αντικείμενα από τρίτους ενεχυροδανειστές ή πρόσωπα που συγκεντρώνουν αντικείμενα άνευ αδείας και παραστατικών. Σημειωτέον ότι οι μεταφορείς των κοσμημάτων από τα υποκαταστήματά μου προς το κεντρικό κατάστημα, οι οποίοι εργάζονται για την εταιρία «DK Hellas Security» έχουν επανειλημμένως υποστεί εξονυχιστικούς αστυνομικούς ελέγχους ως προς την προέλευση των κοσμημάτων και την καταγραφή αυτών στα βιβλία των επιχειρήσεών μου με αρνητικό πάντοτε αποτέλεσμα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top