Σαμπάνιες, σκάφη και καλή ζωή: Ποιος είναι ο ενεχυροδανειστής που συνελήφθη

Ο "βασιλιάς του χρυσού" δεν καταλαβαίνει από κρίση

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα"

Με το σλόγκαν «αγορά σε τιμή κοσμήματος, όχι απλού χρυσού» μπήκε στη ζωή μας τον καιρό της κρίσης από τους τηλεοπτικούς δέκτες ο γνωστός ενεχυροδανειστής, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη και φέρεται να είναι αρχηγικό στέλεχος του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού. 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967 και είναι παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά μιλούν για έναν άνθρωπο φιλόδοξο με… «επιχειρηματικό δαιμόνιο». 

Ο γνωστός ενεχυροδανειστής σε ένα από τα πολυτελή του ταξίδια - φωτογραφία: Facebook

Ένας αμύθητος θησαυρός στο υπόγειο της βίλας του γνωστού ενεχυροδανειστή

Κύκλωμα λαθρεμπορίου χρυσού: Θησαυρός κατασχέθηκε από τις Αρχές!

Το επιχειρηματικό του ένστικτο άλλωστε, ήταν εκείνο που τον έκανε τον «βασιλιά του χρυσού», καθώς μέσα στην κρίση, την ώρα που εκατομμύρια Ελλήνων χρειάζονταν ρευστό, εκείνος άνοιγε το ένα ενεχυροδανειστήριο μετά το άλλο, δημιουργώντας μια τεράστια αλυσίδα σε όλη την χώρα, όπου απεγνωσμένοι άνθρωποι πήγαιναν και… «σκότωναν» από τις βέρες τους και τα χρυσά μαχαιροπίρουνα, μέχρι τα χρυσά τους δόντια για λίγα ευρώ. 

Πολλές είναι οι φωτογραφίες του με γνωστούς ανθρώπους της ελληνικής showbiz - φωτογραφία: Facebook

Ο πατέρας του ήταν Έλληνας και η μητέρα του Βραζιλιάνα, εξού και το πρωτότυπο όνομα που τον έκανε γνωστό. Σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς του χώρισαν και εκείνος μεγάλωσε με τον πατέρα του, ο οποίος διατηρούσε έκθεση επίπλων. 

Λαθρεμπόριο χρυσού: Στον εισαγγελέα ο 51χρονος ενεχυροδανειστής

Συνελήφθη στη βίλα του στη Σαρωνίδα γνωστός τηλεοπτικός ενεχυροδανειστής

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιχείρηση με τα έπιπλα "έπεσε" έξω και πατέρας και γιος γύριζαν τους δρόμους του κέντρου της Αθήνας με ένα καροτσάκι με βιβλία. 

Ήταν λάτρης της χλιδής και της πολυτέλειας και δε σταματούσε να το επιδεικνύει - φωτογραφία: Facebook

Αργότερα ο ενεχυροδανειστής ασχολήθηκε με το εμπόριο ημιπολύτιμων λίθων που εισήγαγε στην Ελλάδα από τη Βραζιλία και η πώλησή τους γινόταν στο πρώτο του κατάστημα στην Αγίου Μελετίου. 

Ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος ο τηλεοπτικός ενεχυροδανειστής

Οι δουλειές πήγαιναν καλά και γρήγορα άνοιξε και δεύτερο κατάστημα στην οδό Πατησίων. Αντιλήφθηκε νωρίς την ανάγκη των Ελλήνων για ρευστό και ξαφνικά το ένα μετά το άλλο τα ενεχυροδανειστήρια ξεπετάγονταν σαν τα μανιτάρια. Εκείνος έχει ήδη δημιουργήσει μια βίλα στη Σαρωνίδα, από όπου πραγματοποιούσε τις τηλεοπτικές συνδέσεις το τελευταίο διάστημα με διάφορες εκπομπές. 

Άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά μιλούν για έναν άνθρωπο φιλόδοξο με… «επιχειρηματικό δαιμόνιο» - φωτογραφία: Facebook

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που είχε μπλεξίματα με τον νόμο, ενώ οι καταγγελίες για την επιχειρηματική του δραστηριότητα είχαν φτάσει μέχρι και το ελληνικό κοινοβούλιο. 

Πολλές είναι οι φωτογραφίες του στο Facebook στις οποίες επιδείκνυε τα πλούτη του - φωτογραφία: facebook

Σε μία από τις καταγγελίες αυτές αναφερόταν ότι στις επιχειρήσεις του έλιωναν τα κοσμήματα και στη συνέχεια τα έκαναν πλάκες χρυσού και τα έστελναν στη Γερμανία. Υπήρχαν δε, καταγγελίες που ανέφεραν ότι ζούσε πλουσιοπάροχα και είχε συνοδεία ασφαλείας σε κάθε του μετακίνηση. 

Σε ταξίδι του στο Λονδίνο δίπλα στα κέρινα ομοιώματα του Ντόναλντ και της Μελάνια Τραμπ - φωτογραφία: Facebook

Χλιδή και πολυτέλεια στο Facebook

Και η αλήθεια είναι ότι η αγάπη του για τη χλιδή και την πολυτέλεια αποκαλύπτεται πλήρως μέσα από τη σελίδα του στο Facebook.

Εκείνος απολάμβανε την καλή ζωή και οι πελάτες του "σκότωναν" μέχρι και χρυσά δόντια - φωτογραφία: Facebook

Φωτογραφίες με ακριβές σαμπάνιες, χρυσά έπιπλα, μεταξωτές ρόμπες, ξενύχτια στα μπουζούκια και ταξίδια στο εξωτερικό έχουν τον πρώτο λόγο, με τον ίδιο να δείχνει πως απολάμβανε τα πλούτη και την παρέα με γνωστά άτομα της showbiz. 

Ο ίδιος καμάρωνε για τα ακριβά του γούστα - φωτογραφία: Facebook

Ο γνωστός ενεχυροδανειστής δεν έχανε ευκαιρία να ποστάρει φωτογραφίες είτε πίνοντας πανάκριβη σαμπάνια, είτε επιδεικνύοντας την υπερβολική, στα όρια του κιτς, διακόσμηση της βίλας του, είτε ανεβάζοντας στιγμιότυπα από ταξίδια σε ακριβούς προορισμούς. 

Το... ξεχωριστό του στυλ ήταν το σήμα κατατεθέν του - φωτογραφία: Facebook

Η πηγή του πλούτου του όμως όπως αποδείχθηκε διόλου αθώα δεν ήταν καθώς αποκαλύφθηκε μετά από εντατική έρευνα πως πίσω από τα πλούτη και την πολυτέλεια ήταν μια καλά στημένη εγκληματική μηχανή λαθρεμπορίας χρυσού. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top