Συνελήφθη στη βίλα του στη Σαρωνίδα γνωστός τηλεοπτικός ενεχυροδανειστής

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων

Πρώτη δημοσίευση: 08:19

Συνελήφθη στην πολυτελή βίλα του στη Σαρωνίδα ο γνωστός τηλεοπτικός ενεχυροδανειστής, ο οποίος εμπλέκεται σε σπείρα λαθρεμπόρων χρυσού μετά από μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας που οδήγησε στη σύλληψη συνολικά 69 ατόμων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι του βρέθηκαν χρυσαφικά, αλλά και άλλα αντικείμενα τα οποία θα πήγαιναν για λιώσιμο. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ενεχυροδανειστής είχε μπλεξίματα με τις αρχές. Τον Ιούλιου του 2014 είχε συλληφθεί μετά από έλεγχο αστυνομικών σε δύο καταστήματά του, στα οποία κοσμήματα θα έπρεπε, βάσει ιδιωτικών συμφωνητικών, να φυλάσσονται για έναν μήνα τιμαλφή προερχόμενα από ενέχυρο. 

Στα βιβλία υπήρχαν εγγραφές κοσμημάτων αξίας 77.000 ευρώ, αλλά εκείνος αρνήθηκε να υποδείξει στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. τους χώρους όπου φυλάσσονταν για να γίνει ο έλεγχος και έτσι κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, αλλά και για παράβαση της διάταξης περί υποχρεώσεων αργυραμοιβών, παλαιοπωλών, ενεχυροδανειστών. 

Έναν χρόνο αργότερα μάλιστα συνελήφθη ξανά γιατί δεν είχε κόψει αποδείξεις άνω των 500 ευρώ σε δύο πελάτες του. 

Η επιχείρηση της αστυνομίας αφορά σε δύο εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες μάζευαν μεγάλες ποσότητες πολύτιμων μετάλλων από τα ενεχυροδανειστήρια της χώρας και στη συνέχεια τα διοχέτευαν στην αγορά της Τουρκίας. Εκτός από τις συλλήψεις η αστυνομία κατέσχεσε ποσότητες χρυσού και ασημιού, καθώς και όπλα, μεγάλα χρηματικά ποσά και πλήθος χρυσαφικών. 

Η επιχείρηση έγινε με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου, άλλων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής καθώς και άλλων υπηρεσιών της ΓΑΔΑ και της ΕΚΑΜ.

Οι 69 συλληφθέντες οδηγηθούνται στον εισαγγελέα το μεσημέρι της Τετάρτης και πιθανό είναι να βρεθούν αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της κακουργηματικής λαθρεμπορίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top