Λαθρεμπόριο χρυσού: Κοσμήματα και χρυσά δόντια σε κρύπτες σε μπαλκόνι

Η σχέση κατηγορούμενου με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης 

Ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να απολογηθούν τις επόμενες τρεις μέρες τα 63 μέλη του κυκλώματος λαθρεμπορίου χρυσού. Οι ρόλοι τους σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν ξεκάθαροι, το κύκλωμα καλά οργανωμένο και είχαν διασυνδέσεις και με το εξωτερικό. 

Αμύθητος θησαυρός. Ράβδοι χρυσού, κοσμήματα, λίρες, διαμάντια ακόμα και  χρυσά δόντια, κρυμμένα σε υπόγεια υπερπολυτελών σπιτιών και σε κρύπτες σε μπαλκόνι. Κωδικές ονομασίες και ψευδώνυμα. Η δράση του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού θα μπορούσε να είναι ένα καλογραμμένο σενάριο κινηματογραφικής ταινίας. 

Ο πασίγνωστος ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων καθημερινά έμπαινε στα σπίτια μας μέσω τηλεοπτικών εκπομπών. 

Τα τιμαλφή των πονεμένων οικονομικά πολιτών κατέληγαν στο χυτήριο της οργάνωσης στην οδό Σουρνάρη. Απέναντι από την πλαϊνή είσοδο του Πολυτεχνείου. Τοποθεσία η οποία δεν επελέγη τυχαία, καθώς εκεί δεν υπάρχει συχνή παρουσία αστυνομικών. 

«Ένας άνθρωπος ο οποίος παρά του ότι ελέγχεται από τα θεσμικά όργανα σχεδόν καθημερινά, ουδέποτε είχε το παραμικρό πρόβλημα, δεν είχε ούτε καν πατήσει σε αστυνομικό τμήμα στη ζωή του και αυτή τη στιγμή βρίσκεται ενώπιον μιας λαίλαπας», είπε ο Αλέξης Κούγιας. 

Οι κωδικές ονομασίες και ψευδώνυμα για τα μέλη του κυκλώματος 

Ο «Χοντρός» ήταν στην κορυφή της πυραμίδας, επιχειρησιακός αρχηγός ήταν ο «Τούρκος», ο οποίος ήταν αυθεντία στο χρυσό και έκανε όλα τα κουμάντα στην Τουρκία, ο «Ομογενής Πυγμάχος» τους …προστάτευε και ο «Αστυνομικός» παρείχε στο κύκλωμα πληροφορίες. 

Το κύκλωμα δρούσε σε 2 τομείς : 

Α. Συγκέντρωση Χρυσού - Λιώσιμο στο Χυτήριο - Εξαγωγή στην Τουρκία. Νόμιμα μέσω αεροδρομίου ή Παράνομα μέσω ΚΤΕΛ με δρομολόγια σχεδόν καθημερινά Αθήνα - Κωνσταντινούπολη. Στη συνέχεια γινόταν : 

Β. Μετατροπή Χρημάτων από πώληση Χρυσού σε Κινέζικο Νόμισμα, Αγορά ενδυμάτων στο όνομα των Κινέζων Χονδρέμπορων τα οποία εισάγονταν στην Ελλάδα. Κάποια από τα έσοδα πήγαιναν στους εγκεφάλους και κάλυπταν τις καθημερινές ανάγκες του κυκλώματος. 

Ίλιγγο προκαλούν τα ποσά που διακινούσε καθημερινά το κύκλωμα

Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, ο τζίρος των δυο κυκλωμάτων ήταν περίπου 400.000 ευρώ την ημέρα. Μόνο για τα… έξοδα κίνησης τα ποσά υπολογίζονται σε 100.000 ευρώ την ημέρα. Μέχρι και ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης φέρεται να είχε μπλεχτεί στα πλοκάμια της οργάνωσης.

Η σχέση κατηγορούμενου με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης  - Οι διάλογοι 

Άνδρας : Σε παίρνω εκ μέρους του Δημάρχου Κωνσταντινούπολης. Τον γνωρίζεις;

Τούρκος : Ναι, τον γνωρίζω.

Άνδρας : Έχει δώσει σ΄ εμένα 130.000 που ήταν στην Ελβετία για να σου τα παραδώσω. Ξέρεις τίποτα;

Τούρκος : Έχω μια πληροφορία, ναι. Που είσαι τώρα;

Τα ποσά που άλλαζαν χέρια σε καθημερινή βάση, προκαλούν ίλιγγο. 

Σύμφωνα με τις αρχές πολλά από αυτά που κατασχέθηκαν είναι αποτέλεσμα ληστειών και διαρρήξεων σε εκατοντάδες σπίτια. Αναζητούνται άλλα 22 άτομα, ενώ στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται και γνωστός τηλεοπτικός παρουσιαστής ψυχαγωγικών εκπομπών. Οι σχέσεις του με το κύκλωμα, εξετάζονται.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top