Εισέβαλε με μαχαίρι στην πρεσβεία της Σερβίας- Τι φώναζε στα σέρβικα;

Ο διαπραγματευτής της αστυνομίας έπεισε τον 23χρονο Σέρβο να παραδοθεί

Πρώτη δημοσίευση: 24/11/2018 - 11.08

Συναγερμός σήμανε το πρωί στην πρεσβεία της Σερβίας, στη Βασιλίσσης Σοφίας, στο κέντρο της Αθήνας, όταν μπήκε στον προαύλιο χώρο της ένας άνδρας που κρατούσε μαχαίρι.

Ο άνδρας πήδηξε τον φράχτη, χωρίς να γίνει αντιληπτός. Στο σημείο έφτασαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις, που απέκλεισαν την περιοχή, αλλά και διαπραγματευτές, οι οποίοι κατάφεραν μετά από λίγη ώρα να πείσουν τον άνδρα να βγει και να παραδοθεί.

Στο ρεπορτάζ του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του STAR βλέπετε τη στιγμή μόλις λίγα λεπτά αφότου ο διαπραγματευτής της αστυνομίας έχει πείσει τον 23χρονο Σέρβο να παραδοθεί. Ο ψηλός άνδρας κρατώντας δυο μαχαίρια παραβίασε τη περίφραξη της Πρεσβείας της Σερβίας.

Εισέβαλε στον χώρο από τον φράχτη, ο οποίος είναι καμουφλαρισμένος με δέντρα και δύσκολα θα γινόταν αντιληπτός. Για αρκετή ώρα περιφερόταν στον προαύλιο χώρο της πρεσβείας. Μαζί του εκτός από τα δυο μαχαίρια κουβαλούσε και τη βαλίτσα που βλέπετε. Μόλις έγινε αντιληπτός ...επικράτησε πανικός .

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ ο οποίος μέσω μεταφραστή προσπαθούσε να τον πείσει να αφήσει το μαχαίρι  και να καταλάβει ποια ήταν τα κίνητρα του. Ο  άνδρας ήταν μεθυσμένος και φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να έλεγε στους αστυνομικούς: "Θέλω να γίνει ένα το Κόσοβο με τη Σερβία".

Φώναζε πολιτικά συνθήματα, ζητούσε να συναντήσει τον πρέσβη και απειλούσε να αυτοτραυματιστεί. Γύρω στις 11 π.μ. ο εκπαιδευμένος διαπραγματευτής τον πείθει να αφήσει τα μαχαίρια και να παραδοθεί με το θρίλερ να παίρνει τέλος.

Ο 23χρονος Σέρβος ήταν πρώην Εύελπις του σερβικού  στρατού με ιστορικό ψυχιατρικών προβλημάτων. Το μεσημέρι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ενώ στη συνέχεια υποβλήθηκε σε ψυχιατρική εξέταση. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top