Δικηγόρος κοσμηματοπώλη: Αμφισβητεί το πόρισμα για τον θάνατο του Ζακ

Το χαρακτηρίζει «επιστημονικά μη παραδεκτό»

«Επιστημονικά μη παραδεκτό» χαρακτήρισε ο δικηγόρος του κοσμηματοπώλη της Ομόνοιας, το ιατροδικαστικό πόρισμα που έκανε λόγο για θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, από ισχαιμικό επεισόδιο το οποίο προκλήθηκε από τα πολλαπλά τραύματα που είχε.

Ο κ. Χάρης Αναγνωστόπουλος, συνήγορος υπεράσπισης του κοσμηματοπώλη, κάνει λόγο για «τεθλασμένη σύνδεση ελαφρών τραυμάτων με το ισχαιμικό επεισόδιο», επισημαίνει τρεις παραμέτρους και τονίζει ότι διατηρεί επιφυλάξεις για την αιτία θανάτου του 33χρονου.

Ζακ Κωστόπουλος: ΕΔΕ και απόσπαση για τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΗ:

Η δια της τεθλασμένης αιτιώδης σύνδεση, των ισχαιμικών αλλοιώσεων που διαπιστώθηκαν, με τα πολλαπλά πλην ασήμαντα όπως χαρακτηρίζονται, τραύματα που έφερε ο παθών, μέσω μηχανισμού stress, δηλαδή με συλλογιστική του τύπου «ράβδος εν γωνία άρα βρέχει», καθιστούν το συμπέρασμα της ιατροδικαστικής εκθέσεως επιστημονικά μη παραδεκτό.

Στην παρούσα φάση τρείς επισημάνσεις:

1) Η απουσία τοξίκωσης είναι διαπίστωση, διαμετρικά αντίθετη προς τις περιγραφές των πολλών αυτόκλητων μαρτύρων που έχουν καταθέσει. Περαιτέρω δεν έχει διενεργηθεί (περιέργως) έλεγχος για τετραϋδροκαναβινόλη και (ανεπιτρέπτως) δεν έχουν μετρηθεί στο αίμα τα επίπεδα της ευρύτατα διαδεδομένης ψυχοδραστικής ουσίας α-pvp (α-πυρριδινοφεντιοφενόνη) με συνέπεια ο έλεγχος να είναι ατελής.

2) Η αναφερόμενη στρεσογόνος κατάσταση προϋπήρχε του χρόνου του επεισοδίου, σύμφωνα με περιγραφές πολλών μαρτύρων αλλά και ειδικώς της μάρτυρος, προσώπου οικείου του θύματος με την οποία είχε επικοινωνία λίγο πριν το περιστατικό.

3) Ο μηχανισμός προκλήσεως των τραυμάτων είναι κατά τις διαπιστώσεις των ιατροδικαστών (ποικίλος) με μόνο επτά (7) από αυτά επί συνόλου εικοσιτριών (23) να προήλθαν από επενέργεια τρίτων επί του σώματος του θανόντος.

Με δεδομένα τα ανωτέρω διατηρούμε εντονότατες επιφυλάξεις για το καταληκτικό συμπέρασμα της έκθεσης σχετικά με την αναφερόμενη αιτία θανάτου.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top