Αυτή την ώρα η κηδεία του Κατσίφα - Ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο

Προσήχθησαν 4 Έλληνες εξτρεμιστές

Πρώτη Δημοσίευση: 11:41

Κρατώντας την ελληνική σημαία, η οποία πάνω έγραφε "Κωνσταντίνε ζεις, εσύ μας οδηγείς", χιλιάδες ανθρώπων έψαλλαν τον εθνικό ύμνο λίγο πριν ξεκινήσει η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα και φώναξαν συνθήματα στη μνήμη του, με το κλίμα στους Βουλιαράτες να είναι τεταμένο και τα μέτρα ασφαλείας αυστηρά. 

Λίγο νωρίτερα, τέσσερις προσαγωγές Ελλήνων εξτρεμιστών πραγματοποίησαν την Πέμπτη οι αλβανικές αρχές στον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς, με την κατηγορία της διασποράς εθνικιστικού και θρησκευτικού μίσους .

Συναγερμός στα σύνορα: Εξονυχιστικοί έλεγχοι για την κηδεία Κατσίφα

Σύλληψη Ελλήνων Αλβανία1

Σύμφωνα με το αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fax News οι Αλβανοί αστυνομικοί κράτησαν τέσσερις Έλληνες για εξακρίβωση στοιχείων, καθώς φορούσαν μπλούζες με τη Βόρειο Ήπειρο, ενώ στις αποσκευές τους είχαν μάσκες full face.

Σύλληψη Ελλήνων Αλβανία - Μπλούζα

Την ίδια ώρα δεν επετράπη η είσοδος στην Αλβανία σε δέκα ακόμα Έλληνες, οι οποίοι φορούσαν μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής. 

Σύλληψη Έλληνες - Παραστρατιωτικοί

Οι έλεγχοι στα σύνορα με την Αλβανία είναι εξονυχιστικοί, καθώς οι αλβανικές αρχές θέλουν να αποτρέψουν τυχόν επεισόδια από εξτρεμιστικά στοιχεία που θα θελήσουν να παρευρεθούν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα. 

Ήδη από την Τετάρτη το βράδυ τόσο το υπουργείο Εξωτερικών, όσο και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχουν καλέσει τους Έλληνες που βρίσκονται στους Βουλιαράτες να δείξουν αυτοσυγκράτηση και σεβασμό απέναντι στον νεκρό και την οικογένειά του. 

Στο πένθος οι Βουλιαράτες

Βαριά είναι η ατμόσφαιρα στους Βουλιαράτες καθώς πλησιάζει η ώρα για το "τελευταίο αντίο" στον Κωνσταντίνο Κατσίφα. Από το βράδυ της Τετάρτης πούλμαν γεμάτα Βορειοηπειρώτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας καταφτάνουν στο χωριό για να τιμήσουν τον 35χρονο που σκοτώθηκε ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου από πυρά Αλβανών κομάντο. 

Απλοί πολίτες κουβάλησαν στεφάνια στα οποία ο 35χρονος χαρακτηρίζεται "ήρωας", ενώ δεκάδες πήγαν στο σημείο που έπεσε νεκρός, φωνάζοντας "Ζήτων η Ελλάδα", αποτίοντας φόρο τιμής στη μνήμη του. 

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός μετά από συμπλοκή με Αλβανούς αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων. Μετά από λογομαχία για μια σημαία που φέρεται να κατέβασαν οι αστυνομικοί, ο Κατσίφας πήγε σπίτι του πήρε ένα Καλάσνικοφ και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα. 

Οι Αλβανοί αστυνομικοί τον καταδίωξαν και υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες τον σκότωσαν. Μετά από αυτό οι αλβανικές αρχές αρνούνταν να παραδώσουν τη σορό του 35χρονου στην οικογένειά του για να ταφεί, ενώ εμπόδισαν και την εξέτασή της από Έλληνα ιατροδικαστή. 

Πηγή βίντεο: Fax News Albania

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top