Χανιά: Απομακρύνθηκε ο δάσκαλος που χειροδίκησε σε δύο μαθητές δημοτικού

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία γονέων

Χανιά γυμναστής

Την προσωρινή απομάκρυνση του δασκάλου που δίδασκε γυμναστική σε δημοτικό σχολείο στα Χανιά, αποφάσισε η διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η απόφαση αυτή, ελήφθη μετά από καταγγελίες γονέων ότι ο εν λόγω δάσκαλος χειροδίκησε σε βάρος δύο ανήλικων μαθητών.

Αποτέλεσμα ήταν η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση να αντιδράσει κινούμενη στο πλαίσιο της προβλεπόμενης διοικητικής διαδικασίας και στο μέγιστο βαθμό, ζητώντας την απομάκρυνση του δασκάλου από το σχολείο ως ότου ολοκληρωθεί η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του flashnews.gr, η μέγιστη ποινή που μπορεί να επιβληθεί στον δάσκαλο από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, είναι στέρηση μισθού ενός μήνα ενώ όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος από την υπηρεσία, μπορεί να σταλεί στο πρωτοβάθμια πειθαρχικό συμβούλιο εν συνεχεία στο δευτεροβάθμιο, ανάλογα με την απόφαση.

ΕΙΧΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΔΙΚΙΑ

Ο συγκεκριμένος δάσκαλος είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για χειροδικία σε βάρος μαθητών του και μάλιστα είχε διενεργηθεί ΕΔΕ η οποία ήταν αθωωτική, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες οι "παιδαγωγικές του μέθοδοι" ήταν γνωστές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr  ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Μανώλης  Μηλιαράκης, με διαμεσολάβησή της υπηρεσίας είχε έρθει σε επικοινωνία με τον σύμβουλο φυσικής αγωγής, αρκετές φορές, ώστε να καθοδηγηθεί για το πώς πρέπει να διαχείριζεται με σωστό παιδαγωγικό τρόπο τους μαθητές και πώς να αντιμετωπίζει δύσκολες συμπεριφορές των παιδιών.

"Γνωρίζαμε την αδυναμία παιδαγωγικού ελέγχου και για να μην εκτίθονται σε κίνδυνο τα παιδιά, αξιοποιήσαμε κάποιες διοικητικές δυνατότητες", σημείωσε ο κ. Μηλιαράκης εξηγώντας οτι είχε αναζητηθεί τρόπος, στα στενά πλαίσια και τα περιθώρια που δίνει ο νόμος, ο γυμναστής να απομακρυνθεί από τους μαθητές, αναλαμβάνοντας θέση γραφείου ή αποσπώμενος στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ώστε να διδάσκει αθλήματα στους υποψηφίους  πανελλαδικών εξετάσεων που διαγωνίζονται σε αθλήματα. 

"Προσπαθήσαμε πέρυσι με πίεση να τον τοποθετήσουμε εκει και εκείνος νόμιζε οτι όλο αυτό έγινε με σκοπό να τεθεί σε διαθεσιμότητα και στη συνέχεια να απολυθεί", σημείωσε ο κ. Μηλιαράκης προσθέτοντας οτι και φέτος σε συνεργασία με τον διευθυντή του σχολείου, είχε γίνει προσπάθεια να απομακρυνθεί κάποιες μέρες από το σχολείο προσφέροντας διοικητικό έργο στην υπηρεσία. Ωστόσο και σε αυτό ήταν αρνητικός πιστεύοντας οτι γίνεται απόπειρα αποδυνάμωσής του με στόχο την απόλυσή του.

Το νέο περιστατικό με την χειροδικία σε βάρος των μαθητών, έχει ωστόσο προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση κυρίως σε γονείς και αναμένονται οι αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων, για το πώς θα διευθετηθεί ένα θέμα που ήταν γνωστό στην εκπαιδευτική κοινότητα.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top