Νέα αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Σάββας Ξηρός

Ο ισοβίτης επικαλείται σοβαρά προβλήματα υγείας και αναπηρία 98%

Αίτηση για την αποφυλάκισή του υπό όρους κατέθεσε ο Σάββας Ξηρός, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε πέντε φορές ισόβια για συμμετοχή στην οργάνωση «17 Νοέμβρη».

Ο 55χρονος σήμερα βαρυποινίτης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας εξαιτίας αυτοσχέδιου μηχανισμού που εξερράγη στα χέρια του το 2002 στον Πειραιά, όποτε και συνελήφθη. Ζητά την αποφυλάκισή του επικαλούμενος το άρθρο 110Α ΠΚ, άρθρο που επικαλέστηκε και ο Αριστείδης Φλώρος.

Στην αίτησή του, ο Σάββας Ξηρός αναφέρεται στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, αφού σύμφωνα και με τη συνήγορό του, Άννυ Παπαρούσου, έχει 98% αναπηρία, η οποία προκύπτει και από ιατρικό πιστοποιητικό του ΚΕ.Π.Α. (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας), που όπως αναφέρει «ισχύει εφ’ όρου ζωής». Μάλιστα, η δικηγόρος υποστηρίζει πως σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, «ο Σάββας μετράει μέρες για την αποφυλάκιση».

Υπενθυμίζεται ότι και το 2015 με διάταξη του νόμου για την αποσυμφόρηση των φυλακών δινόταν στο Σάββα Ξηρό η δυνατότητα απόλυσής του με «βραχιολάκι», καθώς αναφερόταν σε ισοβίτες με αναπηρία άνω του 80%. Ωστόσο, ο ίδιος αρνήθηκε να φορέσει την υποχρεωτική ηλεκτρονική επιτήρηση, με αποτέλεσμα να παραμείνει στη φυλακή. 

Το διάστημα εκείνο ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, είχε γνωστοποιήσει το ποσοστό αναπηρίας του Σάββα Ξηρού, προσθέτοντας: «Αυτό σημαίνει έναν άνθρωπο που σχεδόν πλέον δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Επιπλέον υπάρχει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου κρίνει ότι οι όροι κράτησης μέσα σε σωφρονιστικό κατάστημα δεν είναι κατάλληλοι ειδικά για την πάθηση που έχει στα μάτια». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top