343 κρατούμενοι βαφτίστηκαν «ανάπηροι» και αποφυλακίστηκαν

Μεγάλη κομπίνα με πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά στις φυλακές

φυλακές

Ολόκληρο κύκλωμα που χορηγούσε πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά σε κρατούμενους των φυλακών, ώστε να αποφυλακιστούν, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Αριστείδη Φλώρου, είχε απλώσει τα πλοκάμια του σε όλες τις φυλακές της χώρας. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Έθνος», ως ανάπηροι αποφυλακίστηκαν από πολλές φυλακές της χώρας 343 κρατούμενοι και πλέον οι δικαστικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποίησαν το κύκλωμα που εκμεταλλεύτηκε και ο Φλώρος. 

Εκτός φυλακής με ποσοστό αναπηρίας βρίσκεται ήδη ένας ισοβίτης, ο οποίος επί χρόνια απασχολούσε την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη και έχει κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία και πολλά άλλα αδικήματα. 

Μάλιστα φέρεται ο ίδιος να είναι μέλος του κυκλώματος, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να είχε στηθεί ολόκληρη φάμπρικα παραγωγής πλαστών πιστοποιητικών αναπηρίας, καθώς τα τελευταία χρόνια οι αποφυλακίσεις λόγω αναπηρίας είχαν αυξηθεί πολύ. 

Ως «ανάπηρος» ετοιμαζόταν να βγει από τις φυλακές Δομοκού κι ένας μεγαλέμπορος ναρκωτικών, ο οποίος επικαλέστηκε αναπηρία σε ποσοστό 88%, αλλά οι αρχές εντόπισαν το πλαστό πιστοποιητικό. 

Ως ανάπηροι έχουν αποφυλακιστεί:

Νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού 67
Φυλακές και νοσοκομείο Θεσσαλονίκης 42
Λάρισα 30
Γυναικείες φυλακές Θήβας 30
Ψυχιατρείο Κορυδαλλού 14
Χαλκίδα 14
Γρεβενά 17
Νιγρίτα 20
Τρίκαλα 21
Ναύπλιο 12


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top