Αντιδράσεις για τη βία αστυνομικών στον 33χρονο στην Κάνιγγος - Βίντεο

Διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα

Πρώτη δημοσίευση: 10:36

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το βίντεο ντοκουμέντο που έφερε την Πέμπτη στο φως της δημοσιότητας η «Εφημερίδα των Συντακτών», στο οποίο αποτυπώνεται καρέ καρέ η στιγμή της σύλληψης του 33χρονου την περασμένη Παρασκευή στο κοσμηματοπωλείο στην πλατεία Κάνιγγος, με τους αστυνομικούς να ασκούν πρωτοφανή βία πάνω του.

«Έκανα ό,τι έκανα από αγανάκτηση» - Όλη η απολογία του κοσμηματοπώλη

Mόνο στο Star ο κοσμηματοπώλης: «Ζητώ συγγνώμη...»

 

Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να αξιολογηθεί συνολικά η επιχειρησιακή ανταπόκριση των αστυνομικών, ενώ στο ίδιο πνεύμα η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη  δήλωσε: 

«Το βίντεο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας εμφανίζει σκηνές που προκαλούν αποτροπιασμό. Πράξεις και συμπεριφορές που δεν είναι ανεκτές ούτε από την κοινωνία, ούτε από την έννομη τάξη. Είναι αυτονόητο ότι αμέσως θα προχωρήσει η σχετική έρευνα», είπε. 

Η σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου

Στο βίντεο αυτό ο Ζακ Κωστόπουλος κείτεται αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο της οδού Γλάδστωνος και δείχνει να έχει χάσει τις αισθήσεις του. 

Παρ’ όλ’ αυτά, οι αστυνομικοί προσπαθούν να τον ακινητοποιήσουν και κάποιοι από αυτούς τον κλωτσούν και τον σέρνουν στο οδόστρωμα. 

Τι υποστήριξε ο 73χρονος κοσμηματοπώλης στην απολογία του

Το βίντεο έχει διάρκεια ένα λεπτό και τριάντα δευτερόλεπτα. Περίπου οχτώ αστυνομικοί προσπαθούν να ακινητοποιήσουν τον 33χρονο, ενώ ένας από αυτούς κρατά με «γυμνά» χέρια ένα μικρό μαχαίρι, ενδεχομένως εκείνο που φέρεται να κρατούσε ο νεαρός στην προσπάθειά του να διαφύγει από το κοσμηματοπωλείο. 

«Προσπάθησε να αυτοκτονήσει»

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία, ότι ο 33χρονος δεν προσπάθησε να επιτεθεί στον διασώστη του ΕΚΑΒ που πήγε να φροντίσει τα τραύματά του, αλλά επιχείρησε με το σπασμένο τζάμι που κρατούσε να δώσει τέλος στη δική του ζωή. 

Η σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου

Επιχείρησε να μπει σε άλλο κατάστημα για να ηρεμήσει

Η εφημερίδα «Έθνος» από την άλλη δημοσιεύει τη μαρτυρία υπαλλήλου κοντινού παρακείμενου καταστήματος από το κοσμηματοπωλείο, που κατέθεσε ότι μαζί με τον Ζακ την περασμένη Παρασκευή βρίσκονταν άλλα δύο άτομα, τα οποία δεν έχουν εμφανιστεί στην αστυνομία για να καταθέσουν. 

Η σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου

«Μεταξύ 14:20 και 14:40 είδα έναν άνδρα (τον Ζακ Κωστόπουλο) να φωνάζει έξω από το κατάστημα στο οποίο εργάζομαι. Τρία άτομα προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν. Ο ένας μάλιστα μπήκε στο μαγαζί και αγόρασε ένα νερό με σκοπό να του το προσφέρει και να τον βοηθήσει να ηρεμήσει. Αρχικά ο άνδρας που φώναζε είχε πάει να μπει στο μαγαζί όπου δουλεύω. Τελικά δεν το έκανε και μπήκε στο κοσμηματοπωλείο. Δεν ξέρω πώς μπήκε. Μετά τον είδα να κρατάει τον πυροσβεστήρα και να χτυπά την πόρτα του κοσμηματοπωλείου», είπε στους αστυνομικούς ο μάρτυρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top