Ραγδαία αλλαγή του καιρού από Τρίτη:Ισχυροί βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας

Θα πέσει έως και 12 βαθμούς ο υδράργυρος - Αναλυτικά η πρόγνωση

Δείτε εδώ το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Πρώτη δημοσίευση: 14:29

Ραγδαία θα είναι η αλλαγή του καιρού από την Τρίτη, καθώς από καλοκαίρι θα ξυπνήσουμε σε… «χειμώνα».

Σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων, έως τη Δευτέρα οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές αλλά από την Τρίτη το σκηνικό αλλάζει με ενίσχυση των βοριάδων και λίγες τοπικές βροχές.

Στη συνέχεια οι ριπές των ανέμων θα αγγίζουν τα 9 μποφόρ και οι βροχοπτώσεις θα απασχολήσουν κυρίως περιοχές των ανατολικών ηπειρωτικών τμημάτων και του νότιου Αιγαίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΛΙΑΝΟΥ

Μέχρι και τη Δευτέρα θα σημειώνονται πολύ πιο αυξημένες θερμοκρασίες σε σχέση με τη μέση τιμή για την εποχή. Φαίνεται ότι σε ορισμένες ευπαθείς στη ζέστη περιοχές των ανατολικών ηπειρωτικών περιοχών θα ξεπεράσει ο υδράργυρος και τους 34°C καθιστώντας τις συνθήκες εκεί καθαρά καλοκαιρινές. Επίσης ο ήλιος θα κυριαρχήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν εξασθενημένοι.

ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Καθώς την Τρίτη θα εισέρχονται σταδιακά οι ψυχρότερες αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη, η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει πτώση 4-5°C για τις περισσότερες περιοχές της χώρας πλην της δυτικής Ελλάδας που τοπικά θα αγγίξει ακόμη και τους 31-32°C σε τοπικό επίπεδο.

Οι βοριάδες θα ενισχυθούν σημαντικά στο Αιγαίο φτάνοντας ακόμη και τα 8 μποφόρ τοπικά.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της Τρίτης, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις σε περιοχές της κεντρο-ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, της Εύβοιας, της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας, της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου αλλά και της βόρειας Κρήτης. Στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι σχετικά καλός.

ΠΡΟΣΟΧΗ : ΤΕΤΑΡΤΗ - ΠΕΜΠΤΗ : 9 ΜΠΟΦΟΡ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, φαίνεται ότι το διήμερο Τετάρτης και Πέμπτης οι βοριάδες θα αγγίξουν τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο και ίσως σε τοπικό επίπεδο οι μέγιστες ριπές τους τα ξεπεράσουν. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα θα έχουμε απαγορευτικό σε πολλά λιμάνια της ανατολικής και νότιας Ελλάδας.

12°C ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

Όπως είναι λογικό, οι σφοδροί αυτοί βοριάδες θα ρίξουν κατά πολλούς βαθμούς την θερμοκρασία. Κατά μέση τιμή, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 12°C ενώ τοπικά η πτώση θα είναι και μεγαλύτερη. Αυτό σημαίνει ότι στις ορεινότερες περιοχές της κεντρικής και ιδιαιτέρως της βόρειας Ελλάδας θα επικρατήσει ακόμη και κρύο.

ΑΠΟ ΤΗ ΖΕΣΤΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΡΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Για να καταστεί σαφές πόσο θα υποχωρήσει η θερμοκρασία, θα σας αναφέρω ορισμένα παραδείγματα :

ΑΘΗΝΑ:

Δευτέρα : 34°C
Τρίτη : 26°C
Τετάρτη : 22°C

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:

Δευτέρα : 32°C
Τρίτη : 25°C 
Τετάρτη : 22°C

ΠΑΤΡΑ:

Δευτέρα : 29°C
Τρίτη : 29°C
Τετάρτη : 22°C

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:

Δευτέρα : 29°C
Τρίτη : 27°C
Τετάρτη : 21°C

ΛΑΡΙΣΑ:

Δευτέρα : 34°C
Τρίτη : 23°C
Τετάρτη : 21°C

ΦΛΩΡΙΝΑ:

Δευτέρα : 31°C
Τρίτη : 18°C
Τετάρτη : 16°C (ελάχιστη 3°C)

ΤΡΙΠΟΛΗ:

Δευτέρα : 30°C
Τρίτη : 23°C
Τετάρτη : 16°C

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ:

Δευτέρα : 31°C
Τρίτη : 20°C
Τετάρτη : 19°C

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ - 9 ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία δεν αναμένονται ιδιαίτερες βροχές την Τετάρτη. Την Πέμπτη όμως θα βρέξει σε περιοχές της νοτιοανατολικής Θεσσαλίας, των Σποράδων, της Εύβοιας, της κεντροανατολικής Στερεάς (και στην Αττική πιθανότατα), της ανατολικής Πελοποννήσου και της Κρήτης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top