Διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν μόνο οι δυο από τους πέντε κατηγορούμενους

Πρώτη δημοσίευση 08:50

Διεκόπη χωρίς να ξεκινήσει η δίκη για τον φόνο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα.  Παρόντες στο δικαστήριο ήταν μόνο οι δυο από τους πέντε κατηγορούμενους. Οι άλλοι δήλωσαν ότι δε θα παρασταθούν στη δίκη. Μάλιστα είπαν ότι κάνουν απεργία πείνας για τις συνθήκες κράτησης. Από το ακροατήριο ακούστηκε «σιγά μην πάθουν τίποτα». Υπενθυμίζεται ότι πέντε κατηγορούμενοι, οι δύο ως φυσικοί αυτουργοί και οι τρεις ως ηθικοί, θα κάθονταν σήμερα στο εδώλιο για τη δολοφονία του άτυχου δικηγόρου.

Η διακοπή έγινε, καθώς οι δύο από τους κατηγορούμενους δεν είχαν δικηγόρους. Παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσε η οικογένεια του δικηγόρου εκπροσωπούμενη από τους Βορίδη, Βόζεμπεργκ, Αλεξανδρή και άλλους. 

Στο δικαστήριο προσήχθη από τις φυλακές και ο Αριστείδης Φλώρος, ο όποιος ήταν πελάτης του Ζαφειρόπουλου. 

Ο άτυχος δικηγόρος ήταν ένας από τους καλύτερους της Αθήνας και πολύ συμπαθές πρόσωπο στο δικηγορικό σώμα. Εκτελέστηκε εν ψυχρώ μέσα στο γραφείο του, -στην οδό Ασκληπίου 154- από δύο άντρες που προσποιούνταν τους πελάτες και είχαν ζητήσει να κλείσουν ραντεβού μαζί του για μία υπόθεση τους. Πρόκειται για τον Μικέλα Κ. και τον Αλέξανδρο Μ. Λίγο μετά αφού προσποιήθηκαν τους πελάτες, έβγαλαν τα όπλα και είπαν στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο ότι ήρθαν στο γραφείο για τον Φλώρο, που ήταν εντολέας του.

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Ράγισαν καρδιές στο στερνό «αντίο»- Η σύζυγος και τα παιδιά του τον αποχαιρέτησαν με ένα φιλί

H στιγμή που η Ντόρα μαθαίνει on air ότι δολοφονήθηκε ο Ζαφειρόπουλος και λέει «Παναγία μου! »

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος που εκτελέστηκε στο γραφείο του στα Εξάρχεια – Το προφίλ του

Σκοπός ήταν να εκφοβίσουν τον Ζαφειρόπουλο και όχι να τον σκοτώσουν, υποστήριξαν. 

Ένας εκ των συλληφθέντων είπε κατά την απολογία του ότι δύο μήνες πριν από την δολοφονία, τον πήρε τηλέφωνο ένας συμπατριώτης του από τη φυλακή και τού είπε ότι θα του έδινε 20.000 ευρώ για να πυροβολήσει στο πόδι τον δικηγόρο. Ως ηθικοί αυτουργοί κατηγορούνται οι Κλόντιαν Λ., ο Άρμπερ Μ. και ο Όλντι Ν., οι οποίοι έχουν ήδη καταδικαστεί για απόπειρα δολοφονίας άλλου δικηγόρου.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, γιος του πρώην βουλευτή και υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, Νώντα Ζαφειρόπουλου, υπήρξε υποψήφιος Πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου, ενώ ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του δικηγορικού συλλόγου, έχοντας χειριστεί δεκάδες σοβαρές υποθέσεις. Ήταν επίσης συνήγορος υπεράσπισης του Θωμά Λιακουνάκου, στην υπόθεση της Εnerga Hellas Power, και είχε διαχειριστεί δεκάδες υποθέσεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top