Γερασμένο το ελληνικό Δημόσιο: Άνω των 56 ετών οι μισοί υπάλληλοι

Έχουμε το πιο γερασμένο δυναμικό στο Δημόσιο μεταξύ των χωρών της ΕΕ

Γραφείο δημοσίου υπαλλήλου

Μπορεί οι απόψεις για το είναι μεγάλο ή όχι να διίστανται, ωστόσο γερασμένο είναι σίγουρα!

Ο λόγος για το ελληνικό Δημόσιο, το οποίο διαθέτει το πιο γερασμένο ανθρώπινο δυναμικό μεταξύ των χωρών της ΕΕ, με πάνω από τους μισούς υπαλλήλους να ξεπερνούν τα 56 χρόνια.

Ειδικά στον χώρο της Παιδείας, το «νέο αίμα» είναι δυσεύρετο αφού μόλις το 1% των εκπαιδευτικών είναι μικρότεροι των 30 ετών..

«Έχουμε το πιο γερασμένο ανθρώπινο δυναμικό στο Δημόσιο μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι μισοί περίπου εργαζόμενοι αγγίζουν τα 56 έτη και αν δεν αλλάξει κάτι μέσα σε δύο χρόνια ο μέσος όρος ηλικίας θα κυμαίνεται στα 58 χρόνια» ανέφερε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Παϊδάς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στη Θεσσαλονίκη, ενόψει του συλλαλητηρίου στην 83η ΔΕΘ.

Η ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού αποτελεί ένα από τα βασικά αιτήματα της ΑΔΕΔΥ, τόνισε ο κ. Παϊδάς, επισημαίνοντας ότι την τελευταία επταετία, εξαιτίας της κρίσης, αποχώρησαν από το Δημόσιο 126.000 εργαζόμενοι χωρίς να αντικατασταθούν.

Για τις αξιολογήσεις τόνισαν ότι η ΑΔΕΔΥ δεν είναι αντίθετη, με την προϋπόθεση ότι τα αρμόδια για την αξιολόγηση στελέχη να επιλέγονται αξιοκρατικά, ενώ αναφέρθηκε και στις ελαστικές μορφές εργασίας, λέγοντας πως περίπου 80.000 συμβασιούχοι είναι «όμηροι», αν και παρέχουν μόνιμη εργασία εδώ και μία 20ετία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top