Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της έρευνας για το Μάτι

Κατέθεσαν 40 μάρτυρες

ματι, καμμενα

Έκλεισε ο πρώτος «γύρος» της προκαταρκτικής εξέτασης μετά από τις καταθέσεις 40 μαρτύρων για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Από την εισαγγελία, πέρασαν τον τελευταίο μήνα με μια μόνο διακοπή τις ημέρες του 15αυγουστου  άνθρωποι από την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, το Λιμενικό, τους δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας, από την Πολιτική Προστασία και την Περιφέρεια.

Το επόμενο βήμα, είναι  η χορήγηση στους εισαγγελείς του πορίσματος του πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής, ο οποίος έχει στα χέρια του έναν τεράστιο όγκο εγγράφων, από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για το πως κινήθηκαν κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς, αλλά και άλλων δημόσιων φορέων (πχ ΕΚΑΒ, νοσοκομεία, Τροχαία) οι οποίοι ενεπλάκησαν τις επόμενες τραγικές ώρες. 

Εκκρεμεί, ακόμη, το πόρισμα της Πυροσβεστικής, η οποία έχει διενεργήσει την δική της αυτοψία και έρευνα, εάν και στελέχη της φέρονται υπόλογα, στο σκέλος της δικογραφίας που έχει ανοίξει, μετά την καταγγελία ότι επιχειρήθηκε να παραποιηθούν στοιχεία τα κρίσιμα πρώτα λεπτά που ξέσπασε η φωτιά.

Ακόμη ένα βήμα, είναι η κλήση των υπόπτων, που θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για την τέλεση αξιόποινων πράξεων και αμέσως μετά η άσκηση ποινικών διώξεων, οι οποίες θα έχουν όνομα και επώνυμο, όπως όλα δείχνουν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top