Οι γιατροί στο Άστρος μεταφέρουν τους ασθενείς με τα αυτοκίνητά τους

Δεν υπάρχει οδηγός για το ασθενοφόρο

Μετά τις καταγγελίες ότι δεν υπάρχει οδηγός για το ασθενοφόρο στο Άστρος Κυνουρίας, σήμερα αποκαλύπτεται σε αυτοψία του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, ότι οι γιατροί μεταφέρουν με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα ασθενείς, καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΜΕ ΕΡΑΝΟ - ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΣ

Ο Νίκος Γιαννόπουλος, είναι ο μοναδικός οδηγός του ασθενοφόρου που καλύπτει τη βάρδια στο Κέντρο Υγείας στο Άστρος Κυνουρίας. Ο άλλος οδηγός βρίσκεται σε άδεια, ενώ ένας τρίτος υπάλληλος που έχει παραχωρήσει ο δήμος, τα Σαββατοκύριακα δεν εργάζεται. Έτσι ασθενοφόρο για μια περιοχή που ξεπερνά το καλοκαίρι σε πληθυσμό τις 100.000 μένει ουσιαστικά χωρίς ασθενοφόρο.

Το 2013 με έρανο από τους κατοίκους του Άστρους αγοράστηκε ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο για να καλύπτει τις ανάγκες ολόκληρης της περιοχής. Όμως υπάρχει ένα πρόβλημα, καθώς με τις βάρδιες των οδηγών υπάρχουν αρκετές ελλείψεις.

«Κάποιες βάρδιες αναγκαστικά μένουν ακάλυπτες, όταν υπάρχουν 90 βάρδιες και είναι τρία τα άτομα να τις καλύψουν αναγκαστικά βγαίνουν κάποιες βάρδιες ακάλυπτες δεν γίνεται να τις καλύψεις και να θες  δεν μπορείς. Υπάρχουν κάποιες βάρδιες ξεκούρασης η μια από την άλλη είναι κάποια πράγματα που δεν είναι όπως σε άλλες υπηρεσίες, το δικό μας δεν μπορεί να το κάνει» δηλώνει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο οδηγός ασθενοφόρο, Νίκος Γιαννόπουλος.

Πολλές ώρες της ημέρας το  ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας  μένει χωρίς οδηγό. Αυτό έκανε κάποιον να προειδοποιήσει με έναν ιδιαίτερο τρόπο τους λουόμενους. Τοποθέτησε ένα πανό σε κεντρικό σημείο του Άστρους  ώστε να γνωρίζουν την κατάσταση που επικρατεί συμβουλεύοντας τους παραθεριστές να μην αρρωστήσουν και κυρίως να μην πάθουν ατύχημα.

Άστρος Κυνουρίας: Πινακίδα προειδοποιεί τον κόσμο να μην αρρωστήσει

ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΜΕ  ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Κέντρο Υγείας  κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να καλύψουν τις ανάγκες της περιοχής, και πολλές φορές παίρνουν τον εξοπλισμό και με τα δικά τους αυτοκίνητα  μεταφέρουν τους ασθενείς.

Ο σύλλογος φίλων Κέντρου Υγείας που αγόρασαν το όχημα μετά από ένα τροχαίο όπου έχασε την ζωή του ένας άνθρωπος καθώς δεν υπήρχε ασθενοφόρο να τον μεταφέρει, προσφέρθηκαν να καλύψουν την θέση ενός επιπλέον οδηγού, αλλά η διαδικασία κόλλησε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top