Άστρος Κυνουρίας: Πινακίδα προειδοποιεί τον κόσμο να μην αρρωστήσει

Υποστελεχωμένα πολλά κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα

Άφωνοι έμειναν οι λουόμενοι στο Παράλιο Άστρος όταν είδαν αυτό το μήνυμα σε κεντρικό σημείο της Αρκαδικής κωμόπολης, που αυτή την εποχή είναι γεμάτο από επισκέπτες.

«Φίλε παραθεριστή, κατά τη διάρκεια των διακοπών φρόντισε να μην αρρωστήσεις και κυρίως μην πάθεις ατύχημα. Το Κέντρο υγείας Άστρους δεν έχει οδηγό και το ασθενοφόρο θα έρθει από Τρίπολη. Καλή τύχη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Στην Αρκαδία δυστυχώς δεν υπάρχει σταθμός του ΕΚΑΒ αν και είναι μια πολύ μεγάλη περιοχή και παραθαλάσσια αλλά και ορεινή. Υπάρχει μόνο ένας σταθμός στην πόλη της Τρίπολης ο οποίος καλύπτει όλο το νομό» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Μιχάλης Γιαννακός, Πρόεδρος των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Στο Κέντρο υγείας  Άστρους υπάρχει ένας οδηγός του δήμου που δεν εργάζεται τα Σαββατοκύριακα, και δυο υπάλληλοι, που λόγω καλοκαιρινών αδειών και ρεπό, δημιουργούν τεράστια κενά και δεν καλύπτουν όλο το 24ωρο.

«Όπως καταλαβαίνετε οι άνθρωποι δεν μπορούν να  καλύψουν όλες τις βάρδιες. Δηλαδή σήμερα απόγευμα και νύχτα  δεν έχουμε οδηγό. Το πρωί τυχαίνει και έχουμε οδηγό. Ο οδηγός του δήμου είναι καθημερινές, όχι Σαββατοκύριακα που έχουμε και περισσότερη δουλειά» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εργαζόμενος του κέντρου υγείας Άργους.

«Αν δε ληφθεί μέριμνα  να γίνουν περισσότεροι σταθμοί του ΕΚΑΒ και κυρίως να γίνει και ένας στο παραθαλάσσιο μέρος της Αρκαδίας θα θρηνήσουμε θύματα» προειδοποίησε ο Μιχάλης Γιαννακός.

Πάντως η πρόληψη είναι η καλύτερη μέθοδος, και  έτσι ειδοποιούν τους παραθεριστές να φροντίσουν να μην αρρωστήσουν. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top