Δασοφύλακες: «Η μάχη χάθηκε στην Πεντέλη»

«Υπάρχουν επιχειρησιακές ευθύνες»

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star με μαρτυρίες κατοίκων στο Μάτι και την κόλαση της φωτιάς

Δέκα μέρες μετά την εθνική τραγωδία στο Μάτι, ενώ η Ελλάδα θρηνεί τους νεκρούς από την καταστροφική φωτιά, οι δασοφύλακες με ανακοίνωσή τους υπογραμμίζουν ότι υπάρχουν επιχειρησιακές ευθύνες για τις πυρκαγιές. 

Όπως τονίζουν, η επιχειρησιακή μάχη χάθηκε στην Πεντέλη, πριν ακόμα η φωτιά φτάσει στον Νέο Βουτζά, καθώς δεν περιορίστηκαν οι φλόγες με αποτέλεσμα να περάσουν τη λεωφόρο Μαραθώνος και να καταστρέψουν ολοσχερώς το Μάτι, αφήνοντας πίσω τους 80 νεκρούς και δεκάδες αγνοουμένους. 

Όσον αφορά στη φωτιά στην Κινέτα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων επισημαίνει ότι έγιναν στάχτη 60.000 στρέμματα πευκοδάσους, αλλά και το μοναδικό ελατόδασος των Γερανείων. 

«Για την απόδοση ευθυνών τον λόγο έχει η δικαιοσύνη. Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε τις επιχειρησιακές ευθύνες, που κι αυτές υπάρχουν (και θα αποδοθούν πιστεύουμε) μιας και κατά την άποψή μας (που πηγάζουν από χρόνια εμπειρίας στα μέτωπα των πυρκαγιών) θεωρούμε ότι η επιχειρησιακή μάχη χάθηκε στην Πεντέλη και πριν αυτή φτάσει στον Ν. Βουτζά», αναφέρει η ανακοίνωση των δασοπυροσβεστών και συνεχίζει:

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να κηδέψουμε τους νεκρούς μας με τιμή, χωρίς να ξεχάσουμε και (όταν καταλαγιάσει ο ανείπωτος πόνος) να ακούσουμε επιτέλους με νηφαλιότητα και υπευθυνότητα τις επιστημονικές αναλύσεις και προτάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι. Δε θα ξεχάσουμε».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top