Πόνος στα καμένα: Πληροφορίες για 77 νεκρούς, αγωνία για τους αγνοουμένους

Αρχίζει η καταγραφή των ζημιών

Η οσμή του θανάτου έχει σκεπάσει το Μάτι. Για δεύτερη μέρα διασώστες, πυροσβέστες, συγγενείς, αναζητούν μέσα στα καμένα νεκρούς και αγνοούμενους από τη μεγαλύτερη ίσως εθνική τραγωδία των τελευταίων ετών στην Ελλάδα. 

καμένα σπίτια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Star στη διάθεση των πολιτών που αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους

Αυτοί είναι οι αγνοούμενοι - Πού μπορείτε να δηλώσετε ότι τους ψάχνετε

Ασυνεννοησία στην αιμοδοσία στα νοσοκομεία – Υπάρχει ανάγκη για αίμα

«Αν δεν κολυμπούσαν οι γονείς μου θα καιγόντουσαν ζωντανοί»

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 77 το βράδυ της Τρίτης, αν και ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 76, ενώ στα νοσοκομεία μεταφέρθηκαν περισσότεροι από 187 τραυματίες με πολλούς εξ αυτών να έχουν βαριά εγκαύματα και αρκετά από αυτά να είναι παιδιά. 

στάχτες στο Μάτι

Η μεγάλη αγωνία είναι για τους αγνοούμενους, για τους οποίους ακόμα δεν υπάρχει μια επίσημη ανακοίνωση για τον αριθμό τους. 

Η πύρινη λαίλαπα κατέστρεψε τα πάντα

Πυροσβέστες και διασώστες με το πρώτο φως της μέρας ξεκίνησαν να ερευνούν πόρτα πόρτα τα καμένα σπίτια του Ματιού για τον εντοπισμό και άλλων νεκρών. 

Οι πυροσβέστες αναζητούν αγνοουμένους

Σε πλήρη εξέλιξη είναι επίσης η επιχείρηση του λιμενικού που ερευνά στη θάλασσα για τον εντοπισμό τυχών αγνοουμένων.

Την ίδια ώρα το Μάτι παραμένει χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ενδεχομένως η παροχή του νερού να επανέλθει σε περίπου 15 μέρες και η τροφοδοσία σε ρεύμα σε έναν μήνα. 

Καμένα στο Μάτι

Ανυπολόγιστη η καταστροφή

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό περισσότερες από 2.500 κατοικίες σε Νέο Βουτζά, Νέα Μάκρη και Ραφήνα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ 4.000 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Ισοπεδώθηκε το Μάτι

Πέντε προσαγωγές για τις φωτιές στον Νέο Βουτζά

Η αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές υπόπτων λίγο μετά τα μεσάνυχτα στον Νέο Βουτζά για τις φωτιές που εκδηλώθηκαν στην περιοχή. 

Καμένα αυτοκίνητα

Αστυνομικοί εντόπισαν τέσσερις νεαρούς να κινούνται ύποπτα με μηχανάκια στην περιοχή, ενώ λίγη ώρα αργότερα προσήχθη κι ένας αλλοδαπός. 

Περιπολίες πραγματοποίησαν επίσης άνδρες της ΕΛΑΣ όλη τη νύχτα στις πυρόπληκτες περιοχές, καθώς εκφράστηκαν φόβοι για περιστατικά πλιάτσικου. 

Καμένα

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα

Υψηλός είναι και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ιδίως σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Κρήτης. 

εικόνες καταστροφής

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top