Επιχειρήσεις του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού έλαβαν χώρα το βράδυ της Δευτέρας, προκειμένου να διασωθούν εγκλωβισμένοι στα μέτωπα της φωτιάς.
Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν εγκλωβιστεί στις ακτές της Ραφήνας (μεταξύ των οποίων από το Κόκκινο Λιμανάκι, το Μάτι), απεγκλωβίστηκαν, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ραφήνας και από εκεί οδηγήθηκαν σε ασφαλή προορισμό, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός με δηλώσεις του στο λιμάνι της Ραφήνας.
Δείτε εδώ τις πορείες των σκαφών:
Πλωτά «χτενίζουν» την περιοχή για την ανεύρεση αγνοουμένων
Αυτή τη στιγμή, συνολικά 14 πλωτά και ένα αεροπλάνο του λιμενικού συνεχίζουν τις έρευνες στις ακτές Αγίου Ανδρέα, Κόκκινο Λιμανάκι, Μάτι, αλλά και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας, για τον εντοπισμό όσων προσπάθησαν να σωθούν από την πυρκαγιά.
Περισσότεροι από 700 άνθρωποι έχουν περισυλλεγεί από τις ακτές και τη θάλασσα, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση από το λιμενικό και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ραφήνας. Από τα ξημερώματα όμως έχουν ανασυρθεί από τη θάλασσα και οι σοροί έξι ανθρώπων.
Στις έρευνες μετέχουν ένα πλοίο ανοιχτής θάλασσας και η φουσκωτή ταχύπλοη λέμβος του, 1 περιπολικό πλοίο τύπου Abeking, 10 περιπολικά σκάφη, 1 ναυαγοσωστικό, καθώς και αρκετά ιδιωτικά σκάφη. Επιπλέον, συμμετέχει κλιμάκιο μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών και κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του λιμενικού.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.