Είχαν να διαλέξουν ή τον γκρεμό ή τη φωτιά - Πέθαναν αγκαλιασμένοι

Έτσι εγκλωβίστηκαν οι 30 άνθρωποι λίγα μέτρα από τη θάλασσα

26 νεκροί σε χωράφι

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τις τελευταίες ώρες των 30 ατόμων που εγκλωβίστηκαν σε χωράφι, μόλις 15 μέτρα από τη θάλασσα στο Κόκκινο Λιμανάκι στο Μάτι και κάηκαν ο ένας στην αγκαλιά του άλλου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εφιάλτης: 30 επιπλέον νεκροί στην περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι στο Μάτι

Εθνική τραγωδία: Στους 53 οι νεκροί σε Νέο Βουτζά και Μάτι

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για οικογένειες με πολλά μικρά παιδιά που εγκατέλειψαν άρον άρον τα αυτοκίνητά τους κι έτρεξαν να σωθούν προς τη θάλασσα. 

26 νεκροί σε χωράφι

Η μαρτυρία του διασώστη του Ερυθρού Σταυρού, Βασίλη Ανδριόπουλου είναι συγκλονιστική. Όπως είπε, οι σοροί εντοπίστηκαν στις 03:00 τα ξημερώματα.

Δύσκολο το έργο των πυροσβεστών

«Πολλά αυτοκίνητα μαζί, με τις πόρτες ανοιχτές, τα κλειδιά επάνω και είδη πρώτης ανάγκης μέσα. Τα θύματα βρέθηκαν σε ένα χωράφι 300 – 400 τετραγωνικών. Ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχουν και παιδιά και εκτιμάται πως πρόκειται για οικογένειες που προσπάθησαν να φύγουν αλλά δεν πρόλαβαν καθώς πνίγηκαν από τη φωτιά», είπε.

Εγκλωβίστηκαν στα βράχια

Σκηνές σοκ μετέδωσε από το σημείο της τραγωδίας ο φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ-ΜΠΕ Παντελής Σαΐτας. 

«Υπάρχει ένας σωρός απανθρακωμένα πτώματα, στη μέση ενός χωραφιού, σε απόσταση μόλις 15 μέτρων από τη θάλασσα. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να επιχείρησαν να βρουν διέξοδο στη θάλασσα αλλά φαίνεται να εγκλωβίστηκαν στις φλόγες», είπε. 

Παράτησαν τα αυτοκίνητά τους για να σωθούν

Το χωράφι δεν έχει πρόσβαση στην παραλία, αλλά έχει βράχια. Όπως φαίνεται λοιπόν οι άνθρωποι αυτοί, μάνες με μικρά παιδιά, οικογένειες ολόκληρες νόμισαν ότι αν περάσουν μέσα από το χωράφι θα φτάσουν ασφαλείς στην παραλία. Δυστυχώς όμως διαπίστωσαν ότι 15 μέτρα από την ακτή τους χωρίζει ένας γκρεμός. Είχαν να επιλέξουν λοιπόν ανάμεσα στη φωτιά και τον γκρεμό. Οι φλόγες φαίνεται να τους πρόλαβαν και κάηκαν όλοι τους, χωρίς κανείς να μπορεί να τους βοηθήσει. 

Τους βρήκαν οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού

Βρέθηκαν νεκροί 15 μέτρα από τη θάλασσα
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top