Διαστάσεις έχει πάρει η υπόθεση με το δάγκωμα οχιάς στην Πιέρια

Ο νεαρός μεταφέρθηκε άμεσα στο γενικό νοσοκομείο Κατερίνης

Μέσα στην εβδομάδα ένας 22χρονος τσιμπήθηκε στο δεξί χέρι από οχιά στην περιοχή της Κονταριώτισας την ώρα που απασχολούνταν σε γεωργικές εργασίες μαζί με τον πάτερα του. 

Ο νεαρός μεταφέρθηκε άμεσα στο γενικό νοσοκομείο Κατερίνης ωστόσο εκεί δεν υπήρχε ορός με αντίδοτο για να του χορηγηθεί. Γιατροί και προσωπικό έψαχναν παντού αλλά δεν βρήκαν αντιοφικό ορό πουθενά στο νομό Πιερίας. 

Ο πατέρας του νεαρού έφυγε κατεπειγόντως με δανεικό αυτοκίνητο για Θεσσαλονίκη και πήρε δυο ορούς, έναν από το «Γεννηματάς» και έναν από το «Αχεπα».  

Ο νεαρός έλαβε τον ορό με 7ωρες καθυστέρηση και ενώ η υγεία του είχε επιδεινωθεί. 

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Ανέστης Μυστρίδης: 

«Τα Νοσοκομεία προμηθεύονται αντιοφικούς ορούς σε ποσότητες που βασίζονται σε στοιχεία προηγούμενων ετών. Το προγραμματισμένο  απόθεμα του 2017  που ήταν τέσσερις (4) οροί, εξαντλήθηκε εντός του Ιουνίου 2018. 
Ιδιαίτερα τον Ιούλιο του 2018 παρατηρήθηκε υπερβολική έξαρση δηγμάτων όφεων. Ενδεικτικά ενώ το καλοκαίρι του 2017 προέκυψε ανάγκη χορήγησης αντιοφικών ορών μόνο σε τρεις (3) ασθενείς, κατά το χρονικό διάστημα από 02-07-2018 μέχρι 17-07-2018 αναφέρθηκαν δεκαέξι (16) δήγματα όφεων στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, εκ των οποίων στα δεκατρία (13) χρειάστηκε να χορηγηθεί αντιοφικός ορός.»

Έτσι λοιπόν το νοσοκομείο συνεργάστηκε με νοσοκομεία άλλων νομών.

Απάντηση ωστόσο δε δόθηκε γιατί έπρεπε να ταξιδέψει ο πατέρας του νεαρού μέχρι τη Θεσσαλονίκη και μάλιστα με δανεικό αυτοκίνητο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top