Θρήνος στο μνημόσυνο του πεζοναύτη που σκοτώθηκε από έκρηξη όλμου

Δικαίωση ζητούν οι γονείς του Φώτη Ανδρικόπουλου τέσσερα χρόνια μετά

Ηθική δικαίωση ζητούν οι γονείς του αδικοχαμένου πεζοναύτη Φώτη Ανδρικόπουλου, που σκοτώθηκε από έκρηξη όλμου τον Οκτώβριο του 2014. Όπως λένε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η πολιτεία τους γύρισε την πλάτη.  

Πεζοναύτης μνημόσυνο

Το σημείο όπου σκοτώθηκε ο 19χρονος Φώτης Ανδρικόπουλος
 

ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥ ΠΕΖΟΝΑΥΤΗ ΦΩΤΗ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο 19χρονος Φώτης Ανδρικόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή μαζί με δυο άλλους στρατιώτες κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στο πεδίο βολής Γλαφυρών Βόλου.

Την Κυριακή οι γονείς του τέλεσαν μνημόσυνο στο τόπο της τραγωδίας, με τη μάνα του να σπαράζει. 

Πεζοναύτης μνημόσυνο

ΜΗΤΕΡΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΗ : «ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΟΤΙ ΘΑ ΔΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ» 

«Χάνομαι τελείως και καταρρέω. Περιμένω ότι θα δω το παιδί μου. Δεν το πιστεύω ότι το παιδί μου το έχουμε χάσει. Μα δεν είδαμε τίποτα. Μια σημαία με ένα κουτί μας φέρανε. Πεθαίνουμε, κάθε μέρα πεθαίνουμε!! Και μάλιστα μας κοροϊδεύουνε. Ποιος έφταιξε θα τιμωρηθεί άραγε κανείς;;;» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η Μαρία Ανδρικοπούλου, μητέρα του αδικοχαμένου πεζοναύτη.

Πέρασαν τέσσερα χρόνια από την μαύρη εκείνη φθινοπωρινή μέρα που άκουσαν την είδηση από την τηλεόραση.

Μετά ήρθε το τηλεφώνημα από τη μονάδα του μοναχογιού τους που τους ανακοίνωναν τα κακά μαντάτα. Η τραγωδία συγκλόνισε το πανελλήνιο. 

Πεζοναύτης μνημόσυνο

«ΖΗΤΑΜΕ ΗΘΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ. Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΞΕΧΑΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΑΣ»

«Ζητούμε την ηθική δικαίωση κ. Βάσσου γιατί η πολιτεία μας έχει ξεχάσει. Ξέχασε το Φώτη μας. Για να δικαιωθεί και αυτός και η ψυχή του. Μόνο το φέρετρο με τη σημαία πήραμε τίποτα άλλο» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Κώστας Ανδρικόπουλος, πατέρας του 19χρονου πεζοναύτη.

Με ανοιχτή επιστολή τους αλλά και μέσω του Star, οι γονείς του αδικοχαμένου πεζοναύτη από το Πετρωτό Αχαΐας, ζητούν από την πολιτεία να πράξει όπως λένε το καθήκον της. Να αποκαταστήσει τις 3 αδερφές του 19χρονου. 

Πεζοναύτης μνημόσυνο

«Τέσσερα χρόνια πάνε να μην έχει διοριστεί ούτε το πρώτο παιδί;;; Ο νόμος λέει ότι τα δύο παιδιά θα πρέπει να μπούνε. Η μικρή δεν έχουμε απαίτηση να διοριστεί, έχουμε απαίτηση όμως σαν ειδική κατηγορία να δώσει το παιδί αυτά που πρέπει και να περάσει στις στρατιωτικές σχολές» λέει η μητέρα του 19χρονου.

Οι τραγικοί γονείς επιθυμούν να δοθεί το όνομα του γιου τους στην οδό Πετρωτού, ως ένδειξη τιμής αλλά και για να τον θυμούνται, όπως λένε, οι νεότερες γενιές. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top