Πανελλαδικές 2018: Ασανσέρ οι βάσεις – Ποιες σχολές θα σημειώσουν άνοδο

Τα πάνω κάτω φέρνει η δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Ασανσέρ οι βάσεις στις φετινές πανελλήνιες

Ασανσέρ αναμένεται να θυμίζουν φέτος οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, καθώς σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία θα σημειώσουν βουτιά στις πολυτεχνικές σχολές, ενώ εκτινάσσονται στα παιδαγωγικά τμήματα. 

Από τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών μέχρι στιγμής φαίνεται μεγάλο ενδιαφέρον των υποψηφίων για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, που φέρνει τα πάνω κάτω στις βάσεις των σχολών, σε συνδυασμό με τις αλλαγές που ίσχυσαν στις πανελλαδικές του 2018. 

Έτσι, οι βάσεις για τις σχολές των δύο πρώην ΤΕΙ σε Αθήνα και Πειραιά που υπάγονται πλέον στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής αναμένεται να σημειώσουν κατακόρυφη άνοδο, η οποία δεν αποκλείεται να φτάσει ακόμα και τα 1.000 μόρια. 

Εκτίναξη των βάσεων αναμένεται να υπάρξει στα παιδαγωγικά τμήματα, η οποία κατά μέσο όρο εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 1.000 μόρια, ενώ όπου πέρσι η εισαγωγή ήταν στα 10.000 μόρια, δεν αποκλείεται φέτος να σημειώσει αύξηση 2.500 μορίων. 

Σταθερές αναμένεται να παραμείνουν οι βάσεις για τη Νομική και την Ψυχολογία, ίσως όμως να υπάρξει μια μικρή άνοδος, καθώς οι βαθμολογίες των υποψηφίων ήταν καλύτερες από πέρσι. 

Πτώση αναμένεται στις βάσεις εισαγωγής των σχολών στο 2ο επιστημονικό πεδίο, κυρίως στις πολυτεχνικές σχολές και σε τμήματα φυσικής και μαθηματικών. 

Πτωτική είναι επίσης η τάση και για τις ιατρικές σχολές, ενώ στο 4ο επιστημονικό πεδίο δεν αναμένεται ιδιαίτερη μεταβολή στις βάσεις εισαγωγής. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top