Πανελλαδικές 2018: Πτωτικά θα κινηθούν οι βάσεις στις περισσότερες σχολές

"Έπεσε" η σελίδα του υπουργείου Παιδείας

Δείτε το ρεπορτάζ του δελτίου του Star για την πρώτη μέρα των Πανελληνίων

Τέλος για την αγωνία εκατοντάδων υποψηφίων των πανελληνίων, καθώς στις 13:00 ακριβώς αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες στα εξεταζόμενα μαθήματα. Η πρώτη ανάγνωση των φετινών στατιστικών βαθμολογικών στοιχείων και η σύγκρισή τους με τα αντίστοιχα περσινά δείχνει πτώση των βάσεων στα περισσότερα περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα.

Πτωτικά θα κινηθούν οι βάσεις στις περισσότερες σχολές σε όλα τα επιστημονικά πεδία

Πτωτικά θα κινηθούν οι βάσεις στις περισσότερες σχολές σε όλα  τα επιστημονικά πεδία, σχολιάζει στο star.gr o Φροντιστηριακός Όμιλος ΣΠΟΥΔΗ.

Η μεγαλύτερη πτώση θα παρατηρηθεί στις σχολές του 2ου και 4ου επιστημονικού πεδίου(Πολυτεχνικές και Οικονομικές Σχολές)  εξαιτίας των ιδιαίτερα χαμηλών επιδόσεων των Υποψηφίων στα Μαθηματικά Προσανατολισμού  που είναι το κοινό μάθημα  των δύο πεδίων αλλά και στη Φυσική  και τη Χημεία που αφορά στο 2ο επιστημονικό πεδίο και στην Ανάπτυξη Εφαρμογών αντίστοιχα που αφορά στο 4ο επιστημονικό  πεδίο.

Πτώση των βάσεων, μικρότερης κλίμακας ωστόσο, αναμένεται και στο 3ο επιστημονικό πεδίο (Σχολές Υγείας) , όπου πέραν των χαμηλών βαθμολογιών στη  Φυσική και τη Χημεία  αντίστοιχα χαμηλές ήταν οι επιδόσεις και στη Βιολογία. 

Τέλος σταθεροποιητικές τάσεις με αυξομειώσεις αναμένονται στο 1ο επιστημονικό πεδίο (Ανθρωπιστικές Σχολές) όπου χαμηλές είναι οι επιδόσεις στην Ιστορία   οι οποίες όμως εξισορροπούνται  από τις καλές επιδόσεις στα Λατινικά και στα Αρχαία.

Οι μόνες βάσεις που αναμένεται να κινηθούν ανοδικά είναι οι βάσεις των Παιδαγωγικών Σχολών που από εφέτος έχουν ενταχθεί σε όλα τα επιστημονικά  πεδία.

Έπεσε η σελίδα του υπουργείου Παιδείας

Ενδεικτικό είναι ότι με το που αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων έπεσε η σελίδα του υπουργείου Παιδείας. 

Όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Οι εκτυπωμένες καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα σχολεία θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Γαβρόγλου: «Μέχρι το τέλος Ιουλίου θα ανακοινωθεί το νέο σύστημα πανελληνίων»

Μέχρι το τέλος Ιουλίου θα ανακοινωθεί το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, δήλωσε σήμερα από τη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου. 

Όπως είπε, δε γίνεται τα παιδιά να έχουν άγχος για τις πανελλαδικές από την Α΄ Λυκείου, ενώ σημείωσε ότι το νέο σύστημα θα ισχύσει από τον Ιούνιο του 2020 και θα αφορά τους μαθητές που τον Σεπτέμβριο του 2019 θα φοιτούν στην Γ΄ Λυκείου. 

«Το νέο σύστημα θα είναι δομημένο γύρω από το ποια θα είναι η Γ΄ λυκείου. Δεν μπορεί από την Α΄ λυκείου τα παιδιά να έχουν το άγχος των εξετάσεων. Πρέπει να αποδραματοποιηθούν. Δε θα είναι εξεταστικοκεντρικό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα υπάρχουν εξετάσεις», είπε ο κ. Γαβρόγλου.

«Το κέντρο βάρους του νέου συστήματος δεν θα είναι όπως σήμερα, που έχει τις Πανελλήνιες, αφού προάγει είτε την αλγοποιημένη μάθηση, είτε στην αποστήθιση. Το επίμαχο ζήτημα είναι πως το νέο αυτό σύστημα θα είναι αδιάβλητο και αξιοκρατικό και θα κάνουμε και πάλι εκπαιδευτικά λειτουργική την Γ’ Λυκείου. Σήμερα η Γ’ Λυκείου πρακτικά δεν υπάρχει, για να μην σας πω ότι δεν υφίσταται εκπαιδευτικά και η Β’ Λυκείου», είπε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι δεν καταργούνται οι εξετάσεις. 

«Ουδέποτε είπαμε ότι θα μπαίνεις χωρίς καμία εξέταση και κανένα μάθημα στα πανεπιστήμια, χωρίς απολυτήριο. Οι εξετάσεις είναι οργανικό εργαλείο του παιδιού. Κανείς δεν λέει ότι θα πηγαίνεις το πρωί στο σχολείο και θα κάνεις ό,τι θέλεις. Το αντίβαρο στο σημερινό σύστημα θα είναι γύρω από το απολυτήριο. Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το απολυτήριο που θα παίρνουν τα παιδιά και με εξετάσεις και με παρουσία και με εργασίες θα είναι αντικειμενικό», τόνισε.

Οι μαθητές για να πάρουν το απολυτήριό τους θα δίνουν και εξετάσεις και θα αξιολογούνται και βάσει των εργασιών που θα κάνουν αλλά και με την παρουσία τους στο σχολείο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top