Κολωνάκι: Επίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Προκάλεσαν ζημιές και πέταξαν τρικάκια

Πρώτη δημοσίευση 17:13

Στo κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης που βρίσκεται στην οδό Μασσαλίας στο Κολωνάκι επιτέθηκαν περίπου 10 άτομα, γύρω στις 16:30 το μεσημέρι της Τρίτης.

Οι δράστες προκάλεσαν ζημιές και πέταξαν τρικάκια στα οποία αναγραφόταν συνθήματα συμπαράστασης στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει προσαγωγές και συλλήψεις.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα αναβλήθηκε για τις 27 Ιουνίου, η δίκη των 20 συλληφθέντων της ομάδας Ρουβίκωνας, οι οποίοι συνελήφθησαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Εις βάρος τους έχει ασκηθεί δίωξη για τα πλημμελήματα της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, διέγερσης, απείθειας και άρνησης δακτυλοσκόπησης.

Το αίτημα για αναβολή κατέθεσαν στο δικαστήριο, οι κατηγορούμενοι και η έδρα το έκανε δεκτό.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα καταδικάζει έντονα τις σημερινές επιθέσεις

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα καταδικάζει έντονα τις σημερινές επιθέσεις στα κτίρια όπου στεγάζονται η Ελληνοαμερικανική Ένωση στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Με ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Twitter, η αμερικανική πρεσβεία προτρέπει τις ελληνικές διωκτικές αρχές να προστατεύσουν τα ιδρύματα αυτά και να οδηγήσουν τους δράστες της επίθεσης ενώπιον της δικαιοσύνης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top