Αρκούδες πήγαν… επίσκεψη σε σπίτι στη Φλώρινα

Άφωνοι περαστικοί που τις είδαν μπροστά τους

Μια μαμά αρκούδα με τα δύο αρκουδάκια της άρχισε τις βόλτες στη Δροσοπηγή Φλώρινας και βρήκε καταφύγιο στην αυλή ενός ακατοίκητου σπιτιού, με τους περίοικους να μένουν άφωνοι μπροστά στο θέαμα.

Οι κάτοικοι του χωριού ειδοποίησαν το δασαρχείο της Φλώρινας και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις της περιοχής που κινητοποιήθηκαν αμέσως για να πιάσουν τις τρεις αρκούδες και να τις μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο μακριά από κατοίκους.

Υπάλληλοι του δασαρχείου Φλώρινας, η αστυνομία και ειδικοί επιστήμονες από τον Αρκτούρο και την Καλλιστώ απομάκρυναν τους κατοίκους από το σημείο και απέκλεισαν την περιοχή, ώστε να ηρεμήσει η μαμά αρκούδα από το στρες που της προκάλεσε η παρουσία των ανθρώπων.

Όλη νύχτα οι επιστήμονες με ειδική θερμική κάμερα παρακολουθούσαν τη θέση της αρκούδας και των μικρών της και το πρωί με τη χρήση βεγγαλικών που παράγουν ενοχλητικό κρότο για τα ζώα, η αρκούδα εγκατέλειψε τη φωλιά που είχε φτιάξει στην αυλή του σπιτιού και αφού διέσχισε όλο το χωριό χάθηκε μέσα στο δάσος.

Σύμφωνα με περιβαντολλόγους η περίοδος αυτή είναι περίοδος ζευγαρώματος για τα ζώα και οι μητέρες αρκούδες παίρνουν τα μικρά τους για να αποφύγουν συναντήσεις με αρσενικά που προβαίνουν σε βρεφοκτονία για να ζευγαρώσουν στη συνέχεια με τα θηλυκά.

Η Δροσοπηγή Φλώρινας είναι ένα ορεινό χωριό κτισμένο στις πλαγιές του Βιτσίου και οι αυλές πολλών ακατοίκητων σπιτιών που είναι γεμάτες με δένδρα από φρούτα εποχής αποτελούν προορισμό για την αρκούδα.

Από μακροσκοπική παρατήρηση των επιστημόνων φαίνεται ότι η αρκούδα είναι ηλικίας 7-10 ετών και τα μικρά της προέρχονται από φετινή γέννα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top