Θερμό επεισόδιο ετοιμάζει η Τουρκία στο Αιγαίο

Στα χέρια της ΕΥΠ το τουρκικό σχέδιο

Θερμό επεισόδιο ετοιμάζει η Τουρκία στο Αιγαίο

Σχέδιο της Τουρκίας για πρόκληση θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο έχει τα χέρια της η ΕΥΠ.

Διαβάστε επίσης: Ερντογάν: "Φέρτε μας τους 8 για να αποφυλακίσουμε τους 2 στρατιωτικούς"

Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News η Τουρκία ετοιμάζει σχέδιο με προμετωπίδα τους πρόσφυγες. Το σχέδιο αυτό είναι εις γνώσιν της ΕΥΠ, η οποία έχει ενημερώσει και το Λιμενικό.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι σύμφωνα με το σχέδιο της Άγκυρας, φουσκωτό σκάφος που θα ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια με πρόσφυγες από τη Συρία θα οδηγηθεί εσκεμμένα σε ναυάγιο από τους Τούρκους πάνω σε βραχονησίδα που έχει επιλεγεί από την μυστική υπηρεσία της γείτονας.

Σε μικρή απόσταση από το φουσκωτό θα βρίσκεται σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, το πλήρωμα του οποίου θα ξεκινήσει αμέσως επιχείρηση «διάσωσης», οδηγώντας τους ναυαγούς πάνω στη βραχονησίδα υποστηρίζοντας ότι αυτή είναι τουρκική.

Η Άγκυρα θεωρεί δεδομένη την απάντηση της ελληνικής πλευράς και κάπου εκεί αναμένεται να υπάρξει η κλιμάκωση.

Μετά από αυτό έχει δημιουργηθεί ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο από το Λιμενικό, σύμφωνα με το οποία πλωτά σκάφη παρακολουθούνται από μεγαλύτερα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Επίσης ραντάρ σαρώνουν όλο το Αιγαίο, ενώ έχουν αυξηθεί οι περιπολίες των τουρκικών σκαφών.

Σε επιφυλακή βρίσκεται και η αστυνομία, ώστε να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη προβοκάτσια σε ευαίσθητες περιοχές και να υπάρξει άμεση ενημέρωση σε κεντρικό επίπεδο.

Όλα αυτά την ώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του έκανε στροφή 180 μοιρών και εμφανίστηκε ως ειρηνοποιός, καλώντας την Ελλάδα να σταματήσει τις προκλήσεις και να αποκλιμακωθεί η ένταση στο Αιγαίο.

Στην ίδια συνέντευξη μάλιστα έθεσε ξεκάθαρα θέμα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top