Κρίσιμη η κατάσταση του επιχειρηματία που πυροβολήθηκε από ληστές στην Κηφισιά – Ήθελαν να πάρουν ομήρους οι δράστες

Το προφίλ των δύο αδίστακτων εγκληματιών σκιαγραφούν ειδικοί αξιωματικοί της ΕΛΑΣ

Ήθελαν να πάρουν ομήρους οι διαρρήκτες της Κηφισιάς

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 52χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος πυροβολήθηκε πισώπλατα από διαρρήκτες που είχαν εισβάλει μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά, ενώ την ίδια ώρα η αστυνομία αναζητά τους δύο δράστες στους κακοποιούς που πρόσφατα αποφυλακίστηκαν από τις φυλακές.

Αναλυτές της ΕΛΑΣ προσπαθούν να σκιαγραφήσουν το προφίλ των δύο διαρρηκτών από τα λίγα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής στη διάθεσή τους, αφού δεν έχουν πάρει ακόμα καταθέσεις από τη σύζυγο του επιχειρηματία και τον 18χρονο γιο τους, οι οποίοι ήταν αυτόπτες μάρτυρες στον πυροβολισμό του Αλέξανδρου Σταματιάδη.

Διαβάστε επίσης: Κηφισιά: Οι δράστες επιχείρησαν να ληστέψουν πρώτα τον αδελφό του επιχειρηματία - Τα πρώτα λόγια της συζύγου του 52χρονου

Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ για τους δράστες της Κηφισιάς - Δεν είχε εξοπλισμό ασφαλείας το σπίτι του 52χρονου επιχειρηματία

Το χρονικό της αιματηρής ληστείας στο σπίτι του 52χρονου επιχειρηματία στην Κηφισιά

Ένοπλη ληστεία σε σπίτι επιχειρηματία στην Κηφισιά: Τον πυροβόλησαν στην πλάτη

Έτσι, έχοντας ως δεδομένα το 9αρι πιστόλι που χρησιμοποίησαν και το βαρύ διαρρηκτικό εργαλείο με το οποίο χτύπησαν στο κεφάλι το θύμα τους, στην ασφάλεια εκτιμούν ότι ο τρόπος δράσης του δε διαφέρει σε κάτι από τους υπόλοιπους ληστές που τον τελευταίο καιρό «χτυπούν» στα βόρεια προάστια.

Αυτό που περιμένουν τώρα οι αξιωματικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες είναι τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας για τους δύο κάλυκες από το πιστόλι των 9 χιλιοστών που βρέθηκαν στο σημείο προκειμένου να διαπιστώσουν αν έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν, ενώ αναζητούν ίχνη DNA και αποτυπώματα.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται οι πρόσφατες αποφυλακίσεις διαρρηκτών που δρούσαν στο παρελθόν στην περιοχή και ταιριάζουν με την πρώτη περιγραφή της συζύγου για τους δύο δράστες, οι οποίοι σύμφωνα με την ίδια ήταν μετρίου αναστήματος, με μαύρα ρούχα και μιλούσαν άπταιστα ελληνικά.

Επίσης ερευνώνται εξονυχιστικά πλάνα που έχουν καταγράψει τα συστήματα κλειστού κυκλώματος των γειτονικών σπιτιών και καταστημάτων, για να διαπιστωθεί το μέσο διαφυγής των δραστών, αλλά και το δρομολόγιό τους.

Μυστήριο αποτελεί προς το παρόν για την αστυνομία και η επιλογή των δραστών να μπουν μέσα στο υπνοδωμάτιο του επιχειρηματία, όπου γνώριζαν ότι κοιμάται μαζί με τη σύζυγό του. 

Οι αξιωματικοί της ασφάλειας δεν αποκλείουν οι δράστες να ήθελαν να κρατήσουν όμηρο το ζευγάρι και να καταφέρουν να αποσπάσουν χρήματα και αντικείμενα αξίας με απειλές και με βία.

 Εκτιμούν επίσης, ότι η επιλογή του σπιτιού δεν ήταν τυχαία, καθώς φέρεται να γνώριζαν ότι η μεζονέτα του 52χρονου δεν διέθετε σύστημα συναγερμού ή κάμερα, ενώ δεν αποκλείουν κάποιοι να είχαν δώσει πληροφορίες για τον επιχειρηματία στους διαρρήκτες με το 9αρι πιστόλι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top