Κηφισιά: Οι δράστες επιχείρησαν να ληστέψουν πρώτα τον αδελφό του επιχειρηματία - Τα πρώτα λόγια της συζύγου του 52χρονου

Το σπίτι δεν είχε εξοπλισμό ασφαλείας αλλά δεν αντέδρασαν ούτε τα δύο σκυλιά

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει από τα ξημερώματα ο 52χρονος επιχειρηματίας, μετά τους πυροβολισμούς που δέχθηκε από τους δύο αδίστακτους κακοποιούς που μπήκαν στο σπίτι του στην Κηφισιά.

Πάλεψε με κίνδυνο την ίδια του τη ζωή, για να καταφέρει να γλιτώσει από τους κακοποιούς τη σύζυγό του και τον γιο του. Οι αδίστακτοι ληστές όμως τον πυροβόλησαν πισώπλατα και εξ’ επαφής τουλάχιστον δύο φορές. Οι δικοί του άνθρωποι ελπίζουν ο επιχειρηματίας να βγει νικητής από τη μάχη που δίνει.  

Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ για τους δράστες της Κηφισιάς - Δεν είχε εξοπλισμό ασφαλείας το σπίτι του 52χρονου επιχειρηματία

«Στις 5 είδα φασαρία, ήρθαν δύο ΕΚΑΒ. Πυροβολισμό δεν άκουσα πάντως. Ήμουνα στο μπαλκόνι μισή ώρα. Πάρα πολύ καλό παιδί, είχαμε καλές σχέσεις. Είναι ευκατάστατος» δήλωσε γείτονας του επιχειρηματία.

Τον πυροβόλησαν εξ’ επαφής μέσα στην κρεβατοκάμαρά του

Ήταν λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα. Δύο άτομα με κουκούλες μπαίνουν στην πολυτελή μεζονέτα του επιχειρηματία στην Κηφισιά. Ο 52χρονος κοιμόταν με τη σύζυγο του, ενώ σε διπλανό δωμάτιο ήταν ο γιος τους.  Άκουσε θόρυβο, άνοιξε τα μάτια του και είδε μπροστά του, τους δύο κακοποιούς. Όρμησαν επάνω του και προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν. Όταν εκείνος αντιστάθηκε άρχισαν να τον χτυπούν στο κεφάλι με διαρρηκτικό εργαλείο, τότε ο 52χρονος πέφτει στο πάτωμα. Ενώ οι ληστές έψαχναν τα συρτάρια, ο επιχειρηματίας βρίσκει το κουράγιο και σηκώνεται ξανά, τότε ο ένας από τους κουκουλοφόρους τον πυροβολεί. Όλα αυτά μπροστά στα μάτια της γυναίκας του.

Τα πρώτα λόγια της συζύγου του στους αστυνομικούς

«Ήμουν στο κρεβάτι με τον σύζυγό μου. Ακούσαμε φασαρία και εκείνος σηκώθηκε να δει τι συμβαίνει. Δύο άτομα με κουκούλες μπήκαν στην κρεβατοκάμαρα. Ο ένας τον χτύπησε στο κεφάλι με κάτι σιδερένιο. Ο άντρας μου κάποια στιγμή επιτέθηκε στον έναν από τους δύο αγνώστους». Αυτά είναι τα πρώτα της λόγια της συζύγου του στους αστυνομικούς.

«Ο άνθρωπος προέβαλε αντίσταση η οποία θεωρώ ότι είναι ανθρώπινη και ενστικτώδη και δέχθηκε τους πυροβολισμούς στην πλάτη» δήλωσε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος.

Επιχείρησαν να μπουν πρώτα στο σπίτι του αδελφού του επιχειρηματία

Οι δράστες πρώτα αποπειράθηκαν να μπουν στο σπίτι του αδερφού τους θύματος, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα αλλά στο ίδιο οικόπεδο, όταν είδαν ότι δεν τα κατάφεραν τότε διέρρηξαν την πόρτα του επιχειρηματία. Έψαξαν το ισόγειο του σπιτιού και στη συνέχεια ανέβηκαν στον πρώτο όροφο όπου είναι τα υπνοδωμάτια.

Δεν αντέδρασαν τα δύο σκυλιά του

Το σπίτι του επιχειρηματία δε διαθέτει εξοπλισμό ασφαλείας, ενώ δεν αντέδρασαν τα δυο σκυλιά του. Από νωρίς το πρωί ερευνητές των εγκληματολογικών εργαστηρίων της αστυνομίας ψάχνουν για αποτυπώματα και DNA των δραστών. Αστυνομικοί, όπως βλέπετε, πήραν σε σακούλες ρούχα του θύματος μήπως υπάρχει εκεί γενετικό υλικό των ληστών.

Υποβλήθηκε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις για περισσότερες από 10 ώρες

Ο 52χρονος υποβλήθηκε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις για περισσότερες από 10 ώρες, από μια ομάδα γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων. Το πρώτο χειρουργείο έγινε σε θώρακα και ήπαρ, ενώ στο δεύτερο αφαιρέθηκε ο δεξιός νεφρός. Άνθρωποι του οικογενειακού του περιβάλλοντος κλήθηκαν να δώσουν αίμα, καθώς είχε ακατάσχετη αιμορραγία.

«Προσευχηθείτε για τον Αλέξανδρο»

Από το πλευρό του δεν έχουν φύγει στιγμή τα παιδιά του και η σύζυγος του η οποία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους κακοποιούς και έζησε τις δραματικές στιγμές της εισβολής μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Είδε τον άντρα της να δέχεται τα πολλαπλά χτυπήματα και να πέφτει αιμόφυρτος.

«Προσευχηθείτε για τον Αλέξανδρο και ανάψτε ένα κερί για εκείνον». Αυτό είπε φανερά καταβεβλημένη στους δημοσιογράφους που την πλησίασαν.

Το προφίλ του επιχειρηματία

Όσοι τον γνωρίζουν μιλούν για έναν αγαπητό άνθρωπο, χαμηλών τόνων και καλό οικογενειάρχη. Έχει καταγωγή από την Άνδρο, γεννήθηκε στη Βιέννη και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην εταιρεία της οικογένειας στον χώρο της ενέργειας και των κατασκευών. Έχει τρία παιδιά. Έχει έντονη κοινωνική δραστηριότητα, ενώ είναι μέλος του Ναυτικού Ομίλου της Άνδρου.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top