Nέα στοιχεία για την Ελευθερία Αγραφιώτου – Ήθελε να επενδύσει χρήματα πριν δολοφονηθεί

Τι ανέφεραν μάρτυρες στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ»

Νέες πληροφορίες έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» για την άγρια δολοφονία της Ελευθερίας Αγραφιώτου.

Η 69χρονη γυναίκα πριν από δυο χρόνια, είχε βρεθεί νεκρή και ημίγυμνη μέσα σε μια λίμνη αίματος στο υπόγειο γκαράζ ενός σούπερ μάρκετ. Μέχρι και σήμερα, το έγκλημα παραμένει ένα μυστήριο ενώ ο δράστης ο οποίος ασέλγησε σε βάρος της, δεν έχει βρεθεί ακόμα.

ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ

 

Όπως αποκάλυψε το «Φως στο Τούνελ», η 69χρονη γυναίκα πριν δολοφονηθεί έψαχνε τρόπους να επενδύσει τα χρήματά της.

Μάρτυρας (τραπεζικός) που μίλησε στην εκπομπή, είπε πως κατά τη διάρκεια διαλόγου που είχε με την Ελευθερία Αγραφιώτου, εκείνη του είχε πει πως  ήθελε να επενδύσει τα χρήματα της με καλή απόδοση και του ζητούσε πληροφορίες. Εκείνος της πρότεινε να εξετάσει το ενδεχόμενο επένδυσης στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Η επένδυση αυτή θα της εξασφάλιζε τότε επιτόκιο 6 % για ποσό άνω των εκατό χιλιάδων ευρώ.

Στη συνέχεια η Αγραφιώτου του τηλεφώνησε ξανά για να τον ρωτήσει αν το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μπορούσε να ασφαλίσει στεγαστικό δάνειο υπάλληλου της Αγροτικής Ασφαλιστικής σε περίπτωση θανάτου ή ατυχήματος. Ο μάρτυρας της είχε απαντήσει αρνητικά.

«ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ»

 

Η μαρτυρία του φίλου της Αγραφιώτου στο «Τούνελ», δίνει νέα διάσταση στην έρευνα και κρίνεται ως σημαντική.

«Πιθανόν τα  χρήματα της να μεταφέρθηκαν από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προς οποιαδήποτε άλλη κατεύθυνση» , ανέφερε.

Μετά το συμβάν ο μάρτυρας θυμήθηκε κάτι που του είχε πει το θύμα σε ανύποπτο χρόνο και που τότε δεν το είχε αξιολογήσει σαν σημαντικό. Ενδιαφερόταν για τον ισολογισμό και την οικονομική κατάσταση αλυσίδας σούπερ μάρκετ:

«Μπορεί τα λεφτά της που γνωρίζαμε ότι είχε και δεν βρέθηκαν όπως μάθαμε, να φύγανε προς μια τέτοια κατεύθυνση. Να επένδυσε  δηλαδή, να μπήκε μέτοχος ή ακόμα και τοκογλυφία. Με τέτοια αρνητική εξέλιξη όπως αυτή της δολοφονίας της και αυτό δεν πρέπει να ερευνηθεί;» , αναρωτήθηκε.

Να σημειώσουμε πάντως, πως σύμφωνα με την Αστυνομία από την άρση τραπεζικού απορρήτου προέκυψε πως τα χρήματα που βρέθηκαν σε λογαριασμούς του θύματος δεν ήταν τόσα πολλά ώστε να δικαιολογούν κίνητρο για δολοφονία. Δεν διευκρινίστηκε όμως αν βρέθηκαν στο σπίτι της βιβλιάριο ή τίτλοι από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Τέλος, στην εκπομπή συζητήθηκε η εκδοχή που πολλοί αναφέρουν, ότι ο δράστης μπορεί να είναι ο δράκος του Αμαρουσίου, που εκείνη την περίοδο χτυπούσε στην περιοχή.

Ο ίδιος αρχικά είχε μιλήσει στους αστυνομικούς για επίθεση σε μια γυναίκα που δεν θυμόταν τα χαρακτηριστικά της. Περιέγραψε το υπόγειο πολυκατάστημα που βρέθηκε νεκρή η Αγραφιώτου, αλλά μπέρδεψε τα χρώματα του. Όταν οι αστυνομικοί τον οδήγησαν στο σημείο για αναπαράσταση η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του και τα όσα τους έλεγε, δεν τους βοήθησε να «δέσουν» την υπόθεση.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top