Σε οκτώ χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο 33χρονος Σύρος που συνελήφθη στον Έβρο

Ο 33χρονος Σύρος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του με τον ISIS, ενώ υποστήριξε πως είναι μέλος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού

Η σύζυγος του κατέθεσε πως  ο 33χρονος ήταν τζιχάντ

Οκτώ χρόνια κάθειρξη για ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση ισλαμικό κράτος, αποφάσισε το δικαστήριο για τον 33χρονο Σύρο που είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2017, κατά τη διάρκεια συνέντευξης για την παραχώρηση ασύλου.

Η δίκη έλαβε χώρα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Ο 33χρονος Σύρος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του με τον ISIS, ενώ υποστήριξε πως είναι μέλος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού  και πως εκείνη την περίοδο μαχόταν εναντίον των τζιχαντιστών. Η σύζυγος του που στην αρχή είχε καταθέσει πως ο 33χρονος ήταν μέλος  των τζιχαντιστών, τελικά άλλαξε την κατάθεσή της και υποστήριξε πως δεν είχε ποτέ ισχυριστεί κάτι τέτοιο.

Μετά από έρευνα των αρμοδίων αρχών στο κινητό τηλέφωνο του 33χρονου Σύρου, βρέθηκαν φωτογραφίες στις οποίες κρατούσε ένα καλάζνικοφ, ενώ  σε άλλες φαίνεται πως ήταν εκείνος που κρατούσε κομμένα κεφάλια αιχμαλώτων. Οι αρχές είχαν από τον Ιούνιο του 2016 υπό παρακολούθηση τον 33χρονο Σύρο, όπως από την ώρα που η σύζυγος του κατάγγειλε ενδοοικογενειακή βία  αποφάσισαν να τον εντοπίσουν και να  φωτογραφίσουν τις κινήσεις του.

 

Διαβάστε επίσης: Αλεξανδρούπολη: Βίντεο με αποκεφαλισμούς βρήκε η αντιτρομοκρατική στο κινητό και το laptop του τζιχαντιστή

Συνέλαβαν τζιχαντιστή, μέλος του ISIS, στην Αλεξανδρούπολη – Ήθελε να ζητήσει άσυλο στη χώρα μας

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top