Τουλάχιστον ένα μήνα θα μείνουν στις φυλακές της Αδριανούπολης οι Έλληνες στρατιωτικοί

Στις 30 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη η συνάντηση των δικηγόρων τους με τον Τούρκο δικαστή

Δείτε το χθεσινό ρεπορτάζ του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του STAR

Ένα μήνα θα κλείσουν στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, αφού ουσιαστικές εξελίξεις αναμένονται από τις 30 Μαρτίου.

Τότε έχει προγραμματιστεί η συνάντηση των συνηγόρων του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη με τον Τούρκο δικαστή, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ. Κατά τη συνάντηση των δύο πλευρών θα τεθεί το θέμα της προφυλάκισης τους και θα εξεταστούν όλα τα δεδομένα.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν στην τουρκική πλευρά, στις Καστανιές Έβρου, την 1η Μαρτίου.

Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι φαίνεται να παίζουν με τον πόνο των γονιών των δυο στρατιωτικών, καθώς ανέβαλαν για τη μεθεπόμενη Παρασκευή το επισκεπτήριο και υπέβαλαν τους γονείς σε ελέγχους που θυμίζουν κατασκοπευτική ταινία, παρόλο που στα κινητά των δυο παιδιών δε βρήκαν τίποτα μεμπτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, σκαρφίστηκαν ένα νέο ανατολίτικο παζάρι:  Με αντάλλαγμα τους δυο να δεχθεί η Ελλάδα να μπουν στο παιχνίδι των κοιτασμάτων στην ΑΟΖ.

«Καθαρά» τα τηλέφωνα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται από τους Τούρκους

Κουβέλης: «Διεκδικούμε επιτάχυνση της διαδικασίας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς»

Νωρίτερα, στην αποκάλυψη ότι η Ελλάδα έχει στείλει στην Τουρκία πραγματογνώμονα, ο οποίος συμμετέχει ως τεχνικός σύμβουλος στην εξέταση των κινητών τηλεφώνων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

«Το υπουργείο Εξωτερικών και ο αρμόδιος υπουργός, κ. Κοτζιάς, έχει στείλει Έλληνα πραγματογνώμονα στην Τουρκία. Η παρουσία του τεχνικού συμβούλου από τη μεριά της οικογένειας αποτελεί μία εγγύηση αναφορικά με την ορθότητα, τη γνησιότητα και την ειλικρίνεια της διενεργούμενης πραγματογνωμοσύνης στα τηλέφωνα των δύο στελεχών μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

«Διεκδικούμε επιτάχυνση της διαδικασίας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ωστόσο, σημείωσε ότι κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει τον χρόνο απελευθέρωσης των δύο παιδιών, που κρατούνται για 14η ημέρα στις φυλακές Αδριανούπολης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top