O Έλληνας «πεταλούδας» μέσα από τις φυλακές μιλά για τον γάμο του και το αίτημα αποφυλάκισής του

«Αν ήθελα να αποδράσω, θα το είχα βάλει σε εφαρμογή από την πρώτη μέρα που ξαναβρέθηκα στη φυλακή»

Αποκλειστικά στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο, μίλησε ο μετρ των αποδράσεων, Κώστας Σαμαράς, που έγινε γνωστός και ως «πεταλούδας».

Μέσα από τις φυλακές όπου κρατείται, μίλησε για το αίτημα αποφυλάκισής του, αλλά και για τον γάμο του:

«Εδώ και καιρό κρατούμαι παράνομα, διότι έχω εκτίσει ότι όφειλα να εκτίσω σε ποινές που εκτίονται μέσα από προσωπική κράτηση. Δεν έχω πάρει σαφή απάντηση γιατί με κρατάνε ακόμα. Έχω υποβάλλει τουλάχιστον τρία αιτήματα».

Όπως είπε, «έχω κάνει σοβαρά λάθη. Η διαπλοκή μου με την παρανομία δεν ήταν τόσο από πεποίθηση όσο από τις καταστάσεις και το περιβάλλον κράτησης που υπήρχε παλιά (…)Πρέπει να ωριμάσει το μυαλό για να κάνει κανείς την αυτοκριτική του».

Μάλιστα τονίζει πως «αν ήθελα να αποδράσω θα το είχα βάλει σε εφαρμογή από την πρώτη μέρα που ξαναβρέθηκα στη φυλακή. Έβαλα σκοπό να βγω νόμιμα».

Αναφερόμενος στον γάμο του, είπε πως «δε με ενδιέφερε ποτέ να επισημοποιήσω μια σχέση. Με ενδιέφερε περισσότερο το ουσιαστικό παρά το τυπικό της μέρος που έχει να κάνει με το γάμο. Η σύζυγός μου είναι το μεγαλύτερο στήριγμά μου από το 2001 έως σήμερα. Θέλω να βγω νόμιμα χωρίς παρεκτροπή τόσο για τη γυναίκα μου όσο και για τη μητέρα μου που είναι μεγάλης ηλικίας και μου στάθηκε όπως και ο πατέρας μου που δεν είναι πλέον στη ζωή».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για τις ληστείες αλλά και για τις εντυπωσιακές αποδράσεις που είχε κάνει, είπε πως «από κάποιο σημείο και μετά οι ληστείες έγιναν αφότου βρέθηκα έξω σαν δραπέτης. Έπρεπε να κινηθώ, να πάρω κάποια χρήματα και να σηκωθώ να φύγω εκτός Ελλάδος, πράγμα που έκανα. Ωστόσο κάποια νοσταλγία και κάποια προσωπικά θέματα με ανάγκασαν και ξαναγύρισα στην Ελλάδα. Μιλάμε για τη δεκαετία του ’90 και έτσι ξαναβρέθηκα στη φυλακή».

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ – ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ-  Ο ΕΛΛΗΝΑΣ «ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ»

 

Υπήρξε μετρ των αποδράσεων. Το έχει «σκάσει» από… παντού! Από κρατητήρια, από αστυνομικά τμήματα, ακόμα και από κλούβα μεταγωγών στη μέση της Εθνικής Οδού.

Το «ψευδώνυμό», του το πήρε από τον περίφημο «Πεταλούδα» του Γάλλου συγγραφέα Ανρί Σαριέρ, το οποίο διάβασε σε ηλικία 12 ετών με αποτέλεσμα να επηρεαστεί βαθιά από το αίσθημα ελευθερίας που έβγαζε.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top