Υπόθεση Novartis: «Η Θάνου απειλεί και εκφοβίζει τους δικαστές» λέει ο ΓΓ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

«Αν αυτή η υπόθεση δεν πάει στο Εφετείο, τότε ποια θα πάει;»

ΓΓ Ένωσης Δικαστών-Εισαγγελέων κατά Θάνου

Μετά την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στην οποία χαρακτηρίζεται «θεσμικά ανεπίτρεπτη και νομικά εσφαλμένη» την παρέμβαση της Βασιλικής Θάνου για την υπόθεση «Novartis», ο ΓΓ της Ένωσης, Νίκος Σαλάτας, μιλώντας στον σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6», είπε πως η δήλωση της κας Θάνου «περιέχει απειλή όταν λέει ότι η πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για τη σύγκληση της ολομέλειας του Εφετείου είναι μη νόμιμη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ένωση Δικαστών VS Θάνου: «Θεσμικά ανεπίτρεπτη η παρέμβασή της για τη Novartis»

Και αναρωτιέται ο κος Σαλάτας:

«Αν αυτή η υπόθεση δεν πάει στο Εφετείο, ποια θα πάει; Γιατί έχουν τέτοια ανησυχία; Είναι εκμαυλισμένοι οι 350 δικαστές του Εφετείου Αθηνών; Αυτό θέλουν να πουν;»

Παράλληλα,εξήγησε ότι «αν αδρανήσει η διοίκηση (σ.σ.: για μια πολύ σοβαρή υπόθεση), μπορούν 20 δικαστές του Εφετείου με τις ανάλογες υπογραφές να κινήσουν διαδικασία σύγκλησης της ολομέλειας του Εφετείου. Είναι πραξικόπημα αυτό; Πλήττεται το κύρος της Δικαιοσύνης από αυτό; Γιατί τα γράφουν αυτά;», διαβεβαιώνοντας πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι εφέτες που τυχόν επιλεγούν μετά από μια τέτοια διαδικασία θα είναι οι καλύτεροι και οι πιο αμερόληπτοι».

Μάλιστα τόνισε πως «εμείς οι δικαστές πρέπει τώρα να διατηρήσουμε την ανεξαρτησία μας, να το δείξουμε αυτό, ώστε ο κόσμος να έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Αυτό είναι το μέλημά μας, δεν είναι μέλημά μας να έχουμε σωσίβιο στους πολιτικούς».

Ο ΓΓ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, σημείωσε επίσης με νόημα πως «η κυρία Θάνου είναι η τελευταία που μπορεί να μιλάει αν είναι νόμιμη η σύγκληση της ολομέλειας του Εφετείου, γιατί κάνουμε σκέψεις τι ολομέλεια συγκάλεσε για να αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης των δικαστών. Δεν μπορεί να εκβιάζει τους δικαστές», λέγοντας όλο νόημα πως ο αγώνας που δίνει η προϊσταμένη στο Νομικό Γραφείο του Πρωθυπουργού, είναι να μείνει ο φάκελος Novartis στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

 



 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top