Νέα παρέμβαση της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Β. Θάνου για τη Novartis

«Μη νόμιμο το αίτημα σύγκλισης της ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών»

Νέα παρέμβαση της Β. Θάνου για Novartis

Νέα παρέμβαση για το σκάνδαλο Novartis έκανε η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Β. Θάνου, χαρακτηρίζοντας «μη νόμιμο» το αίτημα για σύγκλιση της ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών, το οποίο όπως είπε «προσπαθούν να θέσουν ορισμένοι με τη συλλογή υπογραφών με στόχο να αφαιρεθεί η δικογραφία της Novartis από τον ανακριτή διαφθοράς στον οποίο έχει χρεωθεί και να πάει σε εφέτη ανακριτή».

Εξηγεί μάλιστα ότι «οι ανακριτές διαφθοράς, όπως και οι εισαγγελείς διαφθοράς είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας για τη διερεύνηση των εγκλημάτων κατά της διαφθοράς σύμφωνα με τον νόμο 4022/2011».

Ολόκληρη η δήλωση της κ. Θάνου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:

«Οι ανακριτές διαφθοράς, όπως και οι εισαγγελείς διαφθοράς είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας για τη διερεύνηση των εγκλημάτων κατά της διαφθοράς σύμφωνα με τον νόμο 4022/2011. Το άρθρο 29 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για την ανάθεση της ανάκρισης σε εφέτη ανακριτή δεν εφαρμόζεται στα εγκλήματα διαφθοράς. Επομένως, είναι μη νόμιμο το αίτημα για σύγκλιση της ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών, το οποίο όπως έγινε γνωστό προσπαθούν να θέσουν ορισμένοι με τη συλλογή υπογραφών με στόχο να αφαιρεθεί η δικογραφία της Novartis από τον ανακριτή διαφθοράς στον οποίο έχει χρεωθεί και να πάει σε εφέτη ανακριτή».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top