Nεκρή 35χρονη γυναίκα από ιλαρά αν και είχε λάβει μια δόση του εμβολίου - Πρόκειται για το τρίτο θύμα της νόσου

Απελπιστική η κατάσταση με τα ράντζα στα δημόσια νοσοκομεία - Αυτοψία Star

Μία 35χρονη γυναίκα η οποία είχε υποβληθεί σε μια δόση εμβολίου ιλαράς, είναι το τρίτο θύμα της νόσου στην Ελλάδα, καθώς κατέληξε τις προηγούμενες ημέρες, λόγω πνευμονίας και αναπνευστικής ανεπάρκειας.

Μέχρι σήμερα, όπως αναφέρει η επικαιροποιημένη έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, στη χώρα μας έχουν καταγραφεί 1.588 κρούσματα ιλαράς, με μεγαλύτερη συχνότητα στη νότια Ελλάδα. Στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται για άτομα ελληνικής υπηκοότητας- κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από τον γενικό πληθυσμό, στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών- που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνολικά στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα, τρεις θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς. Ο πρώτος αφορούσε σε βρέφος Ρομά 11 μηνών, ανεμβολίαστο, με υποκείμενη δυστροφία, το οποίο κατέληξε με κλινική εικόνα σηψαιμίας.

Ο δεύτερος αφορούσε σε 17χρονο Ρομά, ανεμβολίαστο, που κατέληξε με κλινική εικόνα εγκεφαλίτιδας.

Ο τρίτος αφορά σε 35χρονη γυναίκα, από τον γενικό πληθυσμό, με αναφερόμενο εμβολιασμό με μία δόση εμβολίου ιλαράς, που κατέληξε λόγω πνευμονίας και αναπνευστικής ανεπάρκειας.

ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΡΑΝΤΖΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

 

Όπως θα δείτε και στο video από την αυτοψία του Star, η κατάσταση είναι απελπιστική στους διαδρόμους των δημόσιων νοσοκομείων εκεί όπου υπάρχουν ράντζα. Οι συγγενείς δεν ξέρουν πού να τοποθετήσουν τα πράγματά τους και η κατάσταση όπως λένε οι γιατροί θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη όσο περνούν οι μέρες, καθώς γρίπη και ιλαρά είναι σε αυξημένη δραστηριότητα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top