Ηρεμία στα Ίμια – Αποχώρησαν τα τουρκικά σκάφη, στο σημείο δύο σκάφη του Λιμενικού

Σε κατάσταση επιφυλακής παραμένουν οι αρχές - Nέα ενημέρωση 15:14

Μια εντελώς διαφορετική εικόνα επικρατεί σήμερα στην περιοχή των Ιμίων σε σχέση με χθες, με τα τουρκικά σκάφη να κρατούν διακριτικές αποστάσεις από τις βραχονησίδες, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν θα επιστρέψουν στις γνώριμες προκλήσεις τους.

Διαβάστε επίσης: Ούτε βήμα πίσω η Τουρκία! «Προκληθήκαμε στα Ίμια και δώσαμε απάντηση», λέει ο Γιλντιρίμ

Τραβάει το σχοινί η Τουρκία! Κλιμάκωση της έντασης στα Ίμια με προκλητικές κορώνες της Άγκυρας

Απειλές Ερντογάν μετά το σοβαρό επεισόδιο με την τουρκική ακταιωρό στα Ίμια: «Μην κάνετε το λάθος βήμα σε Κύπρο και Αιγαίο»

Προκλήσεις δίχως τέλος από την Άγκυρα! Τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του λιμενικού στα Ίμια

Προς το παρόν πάντως, σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού που επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ στα ελληνικά χωρικά ύδατα βρίσκονται δύο σκάφη του λιμενικού που παρακολουθούν διακριτικά τις κινήσεις τουρκικής ακταιωρού, η οποία πλέει στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό το σκάφος Γαύδος ΛΣ 090 έχει αντικατασταθεί στον επιχειρησιακό βραχίονα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης 070 που έχει κι αυτό 27 άτομα πλήρωμα.

Το ΓΑΥΔΟΣ αναμένεται να επιστρέψει σύντομα και αυτό στην επιχειρησιακή του δράση, αφού προχωρήσει άμεσα σε αποκατάσταση της μικρής ζημιάς που έχει υποστεί στα κάγκελα, στο κάλυμμα του αεραγωγού που συνδέεται με το μηχανοστάσιο και στον ιστό του ασυρμάτου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top