Στον Πειραιά το πλοίο που εμβολίστηκε στα Ίμια

Αυτή την ώρα αξιολογείται η ζημιά που προκλήθηκε στο πλοίο ανοιχτής θαλάσσης

Στον πειραια το λοιο που εμβολίστηκε στα Ιμια

Το  περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης «Γαύδος» το οποίο  εμβολίστηκε το πρωί στα Ίμια από τουρκική ακταιωρό βρίσκεται στον Πειραιά. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, Μέσωναπό τεχνικούς της Διεύθυνσης επιχειρησιακών θα εκτιμηθεί και θα αξιολογηθεί η ζημιά που προκλήθηκε .

Σύμφωνα με πληροφορίες το τουρκικό  πλοίο προσέκρουσε με την πλώρη στην πρυμναία αριστερή πλευρά του πλοίου ανοιχτής θαλάσσης της ελληνικής ακτοφυλακής προκαλώντας υλικές ζημιές χωρίς κάποιο τραυματισμό στο πλήρωμα .

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ΠΑΘ 090 «ΓΑΥΔΟΣ», είναι η ναυαρχίδα του Σώματος και καλύπτει από τον Δεκέμβριο του 2015 επιχειρησιακές ανάγκες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, βρίσκεται στην Ελευσίνα, όπου στην  ναυπηγοεπισκευαστική βάση του Λιμενικού.

Εάν οι τεχνικοί του Λιμενικού κρίνουν ότι το σκάφος χρειάζεται δεξαμενισμό θα πρέπει στη συνέχεια να οδηγηθεί σε κάποιο ιδιωτικό ναυπηγείο.

Η κατασκευή του συγκεκριμένου σκάφους συγχρηματοδόθηκε από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με περίπου 82,5% συμμετοχή, ενώ το υπόλοιπο ποσό χρηματοδοτήθηκε από την Ελληνική Δημοκρατία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top